Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ipak ima budućnosti: 'Igrači su ostvarili čudo'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska reprezentacija u polufinalu je Eura i bit će među šest koje će predstavljati Europu na SP-u do 20 godina.

Plasman hrvatske mlade reprezentacije u polufinale Eura najveći je uspjeh u U-19 natjecanjima dosad. Razbijanje uvijek talentiranih Portugalaca, koji u mlađe uzraste ulažu puno, puno više nego mi, s nevjerojatnih 5:0 i igrača manje gotovo cijelo poluvrijeme odjeknulo je kontinentom.

Pročitajte i ovo Slavlje Vatrenih BRAVO, VATRENI! Stižu čestitke državnoga vrha i domaćih političara: Vatrenima poruku poslao i legendarni šahist Slika nije dostupna VELIKA POBJEDA Bivša predsjednica na koljenima proslavila pobjedu nad Rusijom: "Hvala vam, Vatreni!"

>> Mladi Hrvati pomeli Portugalce i izborili polufinale EP-a!

Sada svi znaju da Hrvati opet imaju nešto 'u rezervi'. U toj su momčadi mladi vratar Chelseaja Matej Delač, Vrsaljko i Kramarić kao nove nade Dinama kojima se pridružio Šibenčanin Ademi, pa kapetan Kelić iz Cibalije, Mario Tičinović i strijelac hat-tricka protiv Portugala Zvonko Pamić, član Bayera iz Leverkusena. Filip Ozobić igra u moskovskom Spartaku, Maglica i Rugašević velike su nade slavonskih prvoligaša Osijeka i Cibalije. Osima talentiranog Tića, Hajduk je dao Franka Andrijaševića (spektakularan pogodak Španjolcima), Glumca i Vukušića, a tu je i Bičvić iz Basela.

Ova skupina momaka s domaćinima će igrati za finale Eura. Francuska je veliki favorit, no naši su dečki već ostvarili više nego što se očekivalo. Izborili su i odlazak na Svjetsko prvenstvo do 20 godina u Kolumbiji sljedeće godine, drugo najveće natjecanje FIFA-e.

'Igrači su ostvarili čudo. Već sam plasman među osam najboljih u Europi je veliki uspjeh u juniorskom uzrastu.Došli smo se predstaviti u najboljem svjetlu. Polufinale je među igračima donijelo veliko veselje, samo smo imali peh što su nam isključili kapetana. To je bilo prestrogo od suca..', rekao je izbornik Ivica Grnja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene