Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Dinamo kupio stopera Sportinga iz Lisabona!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dinamo je doveo novo pojačanje! Riječ je o braniču slavnog Sportinga iz Lisabona Antoniju Leonelu Vilaru Nogueiru de Sousi (popularno: Tonel).

Dinamo je iz redova Sportinga iz Lisabona doveo 30-ogodišnjeg stopera. Ako je vjerovati Dinamovoj službenoj stranici, riječ je o standardnom igraču jakog portugalskog kluba.

Pročitajte i ovo Portugal, poplava OBORINE U LISABONU "Apeliramo na ljude da ne napuštaju svoje domove": Poplavljene ulice, bolnice, kazališta, zatvorene ceste, tuneli... Slika nije dostupna istražuje se uzrok smrti Misteriozna smrt srbijanskog veleposlanika u Lisabonu: Pao s litice pokušavajući uslikati selfie?

Dakako da sam čuo za trenera Halilhodžića koji je jedno veliko nogometno ime, kao i za Bišćana, a ni Cufre mi nije nepoznanica. Siguran sam da ćemo odlično surađivati i jedva čekam treninge i utakmice 'Sudjelovao je u svim velikim uspjesima zeleno-bijelih i ono što je itekako važno – on za Modre ima pravo nastupa u Europskoj ligi!', piše na službenoj web stranici kluba.

Tonel je u proteklih pet godina upisao 117 nastupa za Sporting, te je postigao 11 pogodaka, a dva puta je zaigrao i za portugalsku reprezentaciju, posljednji put u ožujku ove godine.

'Jako sam sretan što sam ovdje. Moji prvi dojmovi su odlični. Upoznao sam jako dobre i simpatične ljude ovdje u Dinamu i drago mi je što ću postati dio tog kolektiva', započeo je Tonel te nastavio:

'Dakako da sam čuo za trenera Halilhodžića koji je jedno veliko nogometno ime, kao i za Bišćana, a ni Cufre mi nije nepoznanica. Siguran sam da ćemo odlično surađivati i jedva čekam treninge i utakmice.'

Znate li Dinamove protivnike u Europskoj ligi?

'Znam. Ako je, a jest, Villarreal favorit broj jedan u skupini, onda je Dinamo broj dva', sa smješkom odgovara Tonel ističući kako je on uvijek optimist.

'Težim pobjedama i vrhunskim rezultatima. Shvatio sam da se radi o ambicioznom klubu u kojemu su igrali mnogi poznati igrači. Normalno da sam čuo za Šukera, Bobana... Znam da je Modrić nositelj igre u Tottenhamu, a i reprezentacije Hrvatske je itekako jaka. Čini mi se da su vaši mladi igrači u nekoliko kategorija među najboljima u Europi kao i moji Portugalci. Volim klubove u kojima se stvaraju nogometaši', zaključio je Tonel.

Predstavljanje Tonela bit će u utorak nakon njegovog povratka iz Lisabona.

Tonelov sportski 'karton':

TONEL - António Leonel Nogueira Sousa

Datum rođenja: 13.4.1980.
Visina: 185 cm

Sporting Lisabon: 2005. -2010.

Portugalsko prvenstvo
2. mjesto: 2005/06, 2006/07, 2007/08, 2008/09
4. mjesto: 2009/10

Portugalska reprezentacija – 2 nastupa

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene