Volite li ju vi?

Oko izgleda ove glumice mišljenja su podijeljena, ali scene u kojima ona izvodi striptiz zapalile su svijet

Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) IMDB 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) Jamie Lee Curtis (Foto: IMDB) +3 Jamie Lee Curtis (Foto: AFP) Galerija

Jamie Lee Curtis jedna je od onih glumica koje ljudi ili obožavaju ili ne mogu vidjeti, nema između.

Oko izgleda i glume ove slavne dame lome se koplja već desetljećima. Jednima je jako zgodna, drugi ju ne mogu vidjeti na filmskom platnu, treći misle da je podcijenjena, a neki pak da je slavna samo zahvaljujući poznatim roditeljima. Jamie Lee Curtis zasigurno je tijekom cijele svoje karijere podizala prašinu gdje god je stigla.

Pogledaj i ovo Meghan Markle (Foto: Profimedia) Put do kraljevske obitelji Pogledajte rijetke fotografije Meghan Markle iz vremena prije nego što je upoznala princa Harryja

Danas 60-godišnja glumica svoj je filmski debi imala davne 1978. godine kada se pojavila u kultnom hororcu "Halloween" Johna Carpentera, čime su joj se otvorila vrata Hollywooda. Nakon tog početnog uspjeha odmah je okarakterizirana kao "kraljica vrisaka" pa je zaredala niz hvaljenih horor-filmova koji su obilježili početak njezine karijere. 

Iako je tako započelo njezino samostalno putovanje u svijet slavnih i poznatih, Jamie Lee je zapravo cijeli život bila izložena svjetlima reflektora i crvenim tepisima. Kao dijete slavnog glumačkog para Janet Leigh i Tonyja Curtisa, bila je izložena objektivima fotografa od najmanje dobi.  Njezini su se roditelji razveli 4 godine nakon njezina rođenja, a Jamie Lee cijeli je život imala jako loš odnos sa svojim ocem, za kojeg je u jednom intervjuu rekla kako ga i ne smatra ocem jer nikada nije bio uz nju dok je odrastala. 

Njezin je otac osim nje imao još djece s drugim ženama, a kada je preminuo, svi su oni saznali da ih je izuzeo iz svoje oporuke rekavši kako nikada nisu bili dobra dobra djeca. Jamie Lee je na to medijima rekla kako je takav postupak od čovjeka kao što je njezin otac bio i očekivan. 

Iako glumičino odrastanje možda nije bilo jako sretno, kasnije je svakako pronašla svoju sreću. Publiku je osvojila nizom uloga, od kojih su najzapaženije one u komedijama "Riba zvana Wanda" i "Kolo sreće" iz 80-ih, a plijenila je pažnju i svojom voljom da se u filmovima razgolićuje. 

Uvijek savršeno utrenirana i fit, Jamie Lee na filmu je izvela kultne scene striptiza koje mnoge ne ostavljaju ravnodušnima, a glumila je i instruktoricu fitnesa nabildana tijela. Iako ju mnogi smatraju damom iznimno zamamnog tijela, Jamie Lee nikada nije bila označena kao slavna holivudska ljepotica. Njezin muškobanjasti stil razlikovao ju je od drugih glumica, a neki do danas tvrde da je njezin izgled precijenjen te da ima znatno ljepših žena. Javnost se jednostavno nikada nije mogla dogovoriti što osjeća prema tome kako Jamie Lee izgleda, ali ju je zato voljela vidjeti kako glumi.

Iako možda gledateljima nije uvijek bila najljepša na svijetu, jednom muškarcu itekako jest. Scenarist Christopher Guest glumičin je suprug, a imaju i dvoje posvojene djece. Vjenčali su se davne 1984., a Jamie ga je prvo vidjela u novinama i odmah rekla kako će se udati za njega. Pet mjeseci nakon njihova upoznavanja to se i dogodilo. 

Jamie Lee nikada se nije našla upletena u seksualne afere koje su toliko česte u Hollywoodu, ali je prošla pravi pakao s ovisnostima. Naime, liječena je alkoholičarka i tabletomanka, a čista je od 1999. godine. To što se uspjela iskopati iz vrtloga alkoholizma i lijekova smatra svojim najvećim životnim postignućem. 

Danas ova slavna dama piše knjige za djecu, a tu i tamo se pojavi i na filmskom platnu kinodvorana. 

1/15 >> Pogledaji ovu galeriju Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) Lottie Moss (Foto: Profimedia) +10 Lottie Moss (Foto: Profimedia) Celebrity Njezina je polusestra možda slavnija, ali se ne može pohvaliti ovakvim oblinama koje kipte iz haljine

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene