Sjećate ih se?

Kontroverzni brak na koji su svi zaboravili: Voljeli su se, ali religija i problemi u krevetu bili su jači od njih

Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) afp 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: AFP) +0 Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Profimedia) Galerija

Nicole Kidman i Tom Cruise bili su jedan od najpopularnijih holivudskih glumačkih parova. Što ih je rastavilo?

Od ranih 2000. holivudski svijet se značajno promijenio. Oni parovi koji su nekoć bili najtraženiji holivudski golupčići to više nisu, a zamijenile su ih neke druge zvjezdane ljubavi. 

Pogledaj i ovo Nicole Kidman i Tom Cruise (Foto: Getty Images) Svi pamte taj brak Glumica napokon objasnila zašto u medijima nikako ne želi pričati o bivšem mužu Tomu Cruiseu

Jedan od brakova na koji su mnogi zaboravili je i onaj Toma Cruisea i Nicole Kidman, apsolutno najvećih zvijezda Hollywooda kasnih 1990-ih i ranih 2000-ih. Zvijezda serije "Big Little Lies" i junak akcijskih filmova bili su u braku čak 11 godina, od 1990. do 2001. kada su se razveli. 

Iako su bili vrlo popularni o njihovom se braku ne zna mnogo, a ono što se zna malo koga će ostaviti hladnokrvnim. Ipak, unatoč dugogodišnjoj šutnji, Nicole Kidman nedavno je progovorila o svom braku s Cruiseom te razlozima zašto se ovaj "power couple" raspao

Cruise i Kidman su se upoznali 1990. na snimanju filma "Days of Thunder", a vjenčali su se za manje od godinu dana. Ludo zaljubljeni, nisu željeli čekati na vjenčanje već su brak sklopili prvom prilikom. Kidman je tada imala tek 23, a Cruise 28 godina. 

"Udala sam se vrlo rano i vrlo brzo", rekla je Kidman. "No ne žalim jer sam u tom braku dobila dvoje djece i imala sam nekoliko godina sreće", dodala je australska glumica. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#tomcruise#nicolekidman#besthero#hollywood#amazing#cute#hermosa#nicole#tom#

Objavu dijeli TOM CRUISE & NICOLE KIDMAN (@tomcruisenicolekidman)

Ubrzo nakon vjenčanja par je usvojio dvoje djece. Svoju kćer Bellu su usvojili 19992., a sina Connora 1994. Kidman je tako imala samo 25 godina kada je postala majka, a osim obiteljskih obaveza s dvoje male djece morala je misliti i na svoju holivudsku karijeru i snimanje filmova. 

Iako je sve isprva bilo idilično, između dvoje megapopularnih glumaca stala je Tomova religija - scientologija. Zbog toga što je Nicole oduvijek odbijala postati scijentologinjom jer joj se nije sviđala stega i pravila koja se nameću, Tom se počeo udaljavati od nje. 

Kao zakleti scientolog, Tom je odlučio kako će i njihovu djecu odgojiti u skladu s tom religijom pa je tako i bilo. Nicole se u jednom trenutku počela osjećati isključeno iz njihove rutine i vrijednosnog sklopa, pa je došlo do zahlađenja odnosa. 

Bella i Connor odjednom su svoju majku, ženu koja ih odgaja, počeli nazivati "supresivnom osobom", što je službeni scientološki termin za osobe koje nisu vjernici, tj. nisu članovi zajednice scientologa. Prema njihovom vjerovanju, scientolozi bi trebali izbjegavati svaki bliži kontakt s osobama koje su "supresivne", što je kasnije imalo značajan utjecaj na živote ove obitelji. 

Kada je došlo do iznenadnog razvoda koji je zatražio Cruise 2001., sud je puno skrbništvo nad djecom dodijelio upravo njemu i to baš zbog razloga što su bili vjernici čija je sveta dužnost izbjegavati osobe koje nisu scientolozi. 

Ipak, u intervjuu iz 2016. Kidman je rekla kako je skriveni, no pravi razlog propasti njezinog braka s Cruiseom i to što se nikada u tih 11 godina nije osjećala potpuno prirodno i slobodno. 

"Tada je to izgledalo tako da bih se samo privila uz njega i hodala gdje god bi on išao. Bila sam sramežljiva, jako sramežljiva. Nisam uopće bila opuštena u javnosti, samo kod kuće kada bih ostala sama", rekla je Kidman. 

Pravi bračni problemi i velike svađe pojavile su se 1999. za vrijeme snimanja posljednjeg filma genija Stanleya Kubricka, najvećeg redatelja svih vremena. "Oči širom zatvorene" kontroverzna su i mračna drama koja je bila vrlo hvaljena od kritike, ali ne i od publike. U tom periodu par je želio začeti svoje biološko dijete, no Kidman nikako nije uspjevala ostati trudna pa su se frustracije iz bračne sobe prelile na set. Navodno su glumica i glumac imali ispade bijesa jedno na drugo, a Nicole bi samo odjurila u svoju prikolicu za šminkanje te bi tamo netješno plakala. 

Tada bi Kubrick morao odlaziti do nje i smirivati ju, a navaodno je baš tada Nicole prvi puta izgovorila kako zna da će se kad tad razvesti od Toma jer je situacija bila neizdrživa. Iako su na setu snimali intimne scene seksa, odnos između slavnih supružnika bio je sve samo ne dobar. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

❤️🌹 #TOMCRUISE #NICOLEKIDMAN #BEAUTY #TOMCRUISEBEST #LOVE #HOLLYWOOD #AMAZING @tomcruise @nicolekidman

Objavu dijeli TOM CRUISE & NICOLE KIDMAN (@tomcruisenicolekidman)

Njihov razvod bio je brz i iznenadan. Iako su imali probleme u braku, Kidman navodno nije očekivala da će ju Cruise napustiti, a učinio je upravo to. Podnio je papire za razvod i zauvijek napustio njihov dom. Kidman je ostala slomljenog srca sama u kući, a Tomov stručnjak za odnose s javnošću objavio je javnosti da se rastaju samo 24 sata nakon što je Nicole to saznala. 

Navodno mu je osobito zamjerila što nije s njom želio pohađati bračnu terapiju i savjetovanja za parove, no nikada ga u medijima nije osuđivala ili ružno govorila o njemu. Službeni razlog za rastavu koji je bio naveden na papirima bila je - "preopterećenost poslom". 

Ipak uspjeh se nasmiješio Nicole koja je odjednom postala megazvijezda. Dok je bila s Tomom bila je uspješna, no uvijek bi ostajala u njegovoj sjeni. Sada za njezin glumački talent nije bilo granica. 

Unatoč tome što se borila s depresijom lijepa glumica je nizala jedan uspješan film za drugim, a sve je kulminiralo s večeri kada je dobila svog Oscara za film "Sati" u kojem glumi slavnu spisateljicu Virginiu Woolf, još jednu depresivnu ženu. 

Cruise nikada nije javno govorio o svojem braku s Nicole, no ona je rekla kako su živjeli u "balončiću slave", u svom zaštićenom svijetu. Navodno je takav život za nju bio vrlo romantičan jer ih je stalno upućivao samo jedno na drugo, bili su izolirani od cijelog svijeta i fokusirani samo na svoj odnos.

Ipak ni to nije bilo dovoljno da spasi brak ovo dvoje slavnih glumaca. 

Nicole se 2006. ponovno udala i u sretnom je braku s pjevačem Keithom Urbanom s kojim je dobila još dvoje djece, a Tom Cruise se oženio glumicom Katie Holmes i dobio s njom kćer Suri, koju ne viđa od razvoda s Holmes 2012. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#nicolekidman#tomcruise#hollywood#amazing#besthero#gold#bestactor#tomcruise#

Objavu dijeli TOM CRUISE & NICOLE KIDMAN (@tomcruisenicolekidman)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene