grozna priča

Optužbe protiv njega su sablaznile svijet, ali njegova obiteljska povijest je jednako užasna

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Armie Hammer se suočava s teškim optužbama, no javnost su sablaznile i informacije o muškom dijelu njegove obitelji.

Armie Hammer (34) posljednjih je mjeseci u središtu skandala nakon optužbi za silovanje i kanibalizam, a čini se da je njegova obiteljska povijest itekako kontroverzna. 

Pogledaj i ovo showbuzz Bivša supruga je bijesna Šokantni skandal u kojem se našao očito ne smeta novoj ljepotici koju ljubi na egzotičnoj lokaciji

Kako pišu strani mediji, pet generacija Hammera je upetljano u šokantne događaje koji uključuju razuzdanost, seksualne perverzije, uporabu droga, korupciju i smrtonosno nasilje. Tako nije srušena samo idealna slika o glumcu koji se do prošle godine činio kao idealan muž i otac u braku s poduzetnicom Elizabeth Chambers (38) s kojom je dobio sina i kćer, nego i o obiteljskoj pozadini iz koje potječe. 

Armijev pradjed tajkun je bio prijatelj princa od Walesa i navodno sovjetski špijun. Održavao je orgije na kojima su sudionici koristili žestoke droge, a glumčev otac je dao izraditi seks tron visok 213 centimetara. 

Šokantnu povijest Hammera je komentirala i Casey Hammer koja se udaljila od obitelji. "Jabuka ne pada daleko od stabla. Moja obitelj je dugo bila savršena izvana i uvrnuta iznutra", rekla je progovorivši o skandalu u kojem je završio Armie. 

Kad se zaviri još malo dalje u prošlost, poznato je da je glumčev prapradjed, doktor Julius, koji je bio komunist i ruski emigrant, 1919. napravio ilegalni pobačaj supruge boljševičkog diplomata u svom domu u New Yorku. Preminula je tri dana kasnije i završio je u zatvoru zbog ubojstva. 

Britanska tajna služba odbila je Juliusu dolazak u Veliku Britaniju jer su vjerovali da je sovjetski špijun koji pokušava iz Moskve prokrijumčariti novac američkim revolucionarima. Istina je da je Juliusov sin Armand bio u prijateljskim odnosima sa sovjetskim vođama među kojima je bio i Lenjin te je stekao bogatstvo poslujući s komunističkim režimom. 

Preuzeo je farmaceutski biznis svog oca dok je bio u zatvoru i jedan biograf ga je nazvao virtualnim špijunom za Sovjete. Armand je iskoristio novac svoje treće supruge Frances kako bi kupio tvrtku Occidental Petroleum koja je ubrzo stekla veliko bogatstvo i postala je multimilijardersko carstvo i najveća, svjetska, neovisna, naftna kompanija.

Bio je veliki oportunist i prijateljevao je s korumpiranim libijskim diktatorom Colonelom Gaddafijem koji mu je dao da profitira na nafti njegove zemlje. Armandu je novac kupio utjecaj i prijateljstva s predsjednicima. Slao je skupocjene poklone princu Charlesu i pokojnoj princezi Diani te im je dopuštao da koriste njegov raskošno opremljeni avion Boeiny 727 i lete njime diljem svijeta. 

Procurila je i jedna poruka princa Charlesa Hammeru. "Imam toliko stvari na kojima ti mogu zahvaliti da ne znam otkud bih počeo", napisao je. 

Armand je tvrdio da podržava Demokratsku stranku, a osuđen je zbog doprinosa ilegalnoj i tajnoj kampanji Republikancu Richardu Nixonu koji je bio 37. američki predsjednik. 

Vodio je i dvostruki privatni život i imao mnogo ljubavnica. Martha Kaufman je pazila na njegovu umjetničku kolekciju iz ruskih muzeja, a kad je Armandova supruga postala sumnjičava poduzeo je sve kako bi ju zavarao. Prisilio je ljubavnicu Marthu da promijeni svoje ime, maskira se s perikama i naočalama te ode na plastične operacije. 

Ona je svojedobno otkrila da je prisluškivao njezin telefon i stavio joj uređaj za praćenje u auto. Usto je imao seksualne zahtjeve koji su bili jako ponižavajući i nije joj ništa ostavio u svojoj oporuci. 

Armand je nudio donaciju svoje umjetničke kolekcije muzeju u Los Angelesu, ali se predomislio kad nisu pristali maknuti imena ostalih donatora i objesiti golemi portret njega i njegove supruge. Preminuo je u dobi od 92 godine od karcinoma kosti 1990., samo dan prije raskošne zabave koju je isplanirao da bi proslavio svoj život i postignuća. 

Imao je samo jedno dijete, sina Juliana, kojeg je dobio s prvom suprigom, ruskom plesačicom Olgom von Root. On se borio s mentalnom bolešću i ovisnošću o drogama te je s 26 godina ubio prijatelja u svom domu u Los Angelesu zbog svađe oko kockarskih dugova. Optužen je za ubojstvo, a nakon što je njegov otac Armand potrošio bogatstvo na odvjetnike, slučaj je odbačen sa izlikom da je bila riječ o samoobrani. 

Julian je dobio dvoje djece, sina Michaela i kćer Casey. Armijeva teta Casey je 2015. objavila memoare "Surviving My Birthright" i otkrila da je proživljavala pravu noćnu moru živeći s ocem alkoholičarem i ovisnikom o drogama. Otkrila je da je imao nasilne ispade te da je u najranijim godinama njezinog života stalno bio na liječenju u ustanovama za mentalne bolesnike. 

"Pljuvao i vikao nejasne riječi. Kutovi njegovih usana su bili puni pjene i bijelog pudera. Kasnije sam saznala da je to bio rezultat droga koje je uzimao", napisala je u knjizi. 

Jednog Badnjaka kao djevojčica se probudila na zvuk pucnja iz pištolja i zatekla oca Juliana kako tuče njezinu majku Sue. "Dušo, odi u krevet ili Djed Mraz neće doći večeras", napisala je Casey da joj je majka rekla. 

Sljedeće jutro je kuća bila puna poklona, a njezin otac je završio u bolnici. Često je majka nju i polusestru Jan budila usred noći kako bi doslovno trčale da bi spasile život i pobjegle Julianovom bijesu. 

Zauvijek su otišle kada je Casey imala 11 godina, a tek je povremeno svraćala za vikende u očev dom u Kaliforniji i tada bi bio okružen mnoštvom djevojaka koje je nazivao kućepaziteljicama. Otkrila je i da je našla po kući fotografije svog oca i njegovih prijatelja s orgija usred kojih je koristio pištolj. To ju je podsjetilo na djetinjstvo i potisnuta sjećanja da ju je otac seksualno zlostavljao. 

"Nekako sam znala da mi je to činio, ali bio je moj otac i nisam željela vjerovati u to", istaknula je. Prisjetila se i da ju je jednom naganjala očeva nadrogirana i bijesna bivša djevojka s nožem s kojim je prethodno odsjekla glave plišanim medvjedićima. 

Napisala je da je njezin otac toliko bio užasan čovjek da je jednom njezinom bratu i svom sinu Michaelu ponudio milijun dolara za njegovu djevojku zbog čega je on poludio usred punog restorana. Priznala je da je njezina obitelj izbjegla sve probleme s policijom i tužiteljima zbog svog bogatstva. 

Tajkun Armand je bio svjestan Julianovog ponašanja i zato je carstvo prepustio unuku Michaelu koji je otac filmske zvijezde Armieja. On je novac uložio u umjetnost, istraživanje raka te organizacije posvećene Židovima.

Kad je njegov otac Julian umro 1996., Michael se s obitelji, uključujući sinove Armieja i Viktora, preselio na Kajmanske otoke, raj za porezne obveznike. 2011. je jedna njegova umjetnička galerija optužena da je prodavala krivotvorenu sliku Jacksona Pollocka za 17 milijuna dolaray, a da je tu bilo i još niz krivotvorina. 

Michael se nagodio u devet slučaja, no 10. nije uspio riješiti pa je završio na sudu. 2019. je oslobođen optužbi za prevaru i reketarenje pri čemu je sudac naveo da nije bio svjestan da je riječ o krivotvorinama. 

Michael se 2012. razveo od supruge jer nije mogla trpjeti više njegovu nevjeru i desetljeća afera. Izvori su ovog tajkuna opisali kao osobu koja ima sklop razmišljanja tinejdžera i da u svom domu u Kaliforniji drži seks tron visok 213 centimetara. Njegov glasnogovornik je rekao da je to bio šaljivi poklon od prijatelja. 

Armie je uvijek tvrdio da je imao religiozni odgoj od strane njegove majke kršćanke, no poznato je da je često bio u nevolji. Napustio je školu kao 16-godišnjak nakon što ju je zapalio, a godinu dana nakon što se oženio Elizabeth završio je u pritvoru jer mu je u autu nađena marihuana. 

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Jelena Perčin Jelena Perčin Jelena Perčin Jelena Perčin +0 Jelena Perčin (FOTO: Igor Soban/PIXSELL) Nekad i sad Jelena Perčin nije se promijenila od početaka karijere, rijetko tko bi rekao da je od svog naočitog muža starija devet godina!

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene