Traume su ostale

Odrastao je u bizarnom seks-kultu i vidio smrt voljenog brata, zbog čega prihvaća samo uvrnute uloge

Joaquin Phoenix (Foto: Profimedia) Joaquin Phoenix (Foto: Profimedia) Profimedia 1/13 >> Pogledaji ovu galeriju Joaquin Phoenix (Foto: Profimedia) Joaquin Phoenix (Foto: Profimedia) Rooney Mara, Joaquin Phoenix (Foto: Getty Images) Rooney Mara, Joaquin Phoenix (Foto: Getty Images) Rooney Mara, Joaquin Phoenix (Foto: Getty Images) Rooney Mara, Joaquin Phoenix (Foto: Getty Images) River Phoenix (Foto: Profimedia) River Phoenix (Foto: Profimedia) Joaquin Phoenix (Foto: Getty) Joaquin Phoenix (Foto: Getty) +2 Joaquin Pheonix (Foto: Profimedia) Galerija

Joaquina Phoenixa proslavile su uloge traumatiziranih likova jer je to i sam - odrastao je u seks-kultu, a s 19 godina gledao je smrt vlastitog brata.

45-godišnjeg holivudskog glumca Joaquina Phoenixa proslavile su uvrnute uloge, a ova posljednja, slavnog Jokera mogla bi mu donijeti nominaciju za prestižnog Oscara.

Pogledaj i ovo Miroslav Barbir svestrani čovjek On je naš poznati kvizaš, otac sportskog prvaka i glazbenik koji je svirao s najvećim imenima domaće scene, a posebno pamti urnebesnu situaciju sa Željkom Bebekom!

Ipak, i njegovo djetinjstvo bilo je prepuno uvrnutih likova i događaja jer Joaquin je odrastao u seks-kultu Children of God, u kojem su odrasli spavali s djecom, a žene su seksualnim uslugama regrutirale nove muške članove.

Naime, njegovi roditelji John i Arlyn Bottom 70-ih godina prošloga stoljeća bili su hipiji kojima su spomenuti kult i njegov osnivač David Brandt Berg isprali mozak, pa nisu imali ništa protiv toga da Joaquinov tragično preminuli brat River Phoenix ima prvi spolni odnos sa samo 4 godine.

Djeca u kultu bila su odgajana tako da je svijet izvan njega opasno mjesto prepuno nevjernika koji ih žele ubiti, no seksualni odgoj bio je najgori dio priče. Seks se ovdje smatrao najslavnijim načinom hvaljenja Isusa, a članove se učinilo da međusobno dijele muževe i žene.

Grupni seks ovdje je bio uobičajen, a Berg je najmlađe članove podučavao da trebaju istraživati svoju seksualnost. Uvijek je govorio da sve vrste seksa zadovoljavaju Isusa, bez obzira na to radi li se o odnosu s djetetom ili incestu. Zlostavljanje djece ovdje je bilo sasvim uobičajeno.

Jedna od žrtava bio je i Bergov posinak Davidito, nad kojim su članovi kulta izvodili razne seksualne činove dok je on imao svega 7 godina. Nakon nekog vremena on je napustio kult i promijenio ime, no demoni iz prošlosti nisu ga prestali proganjati. S 29 godina do smrti je izbo ženu koja ga je navodno zlostavljala, a zatim je sam sebi pucao u glavu.

Djecu su često tukli vlastiti ili drugi roditelji, a jedna bivša pripadnica u svojoj je knjizi istaknula kako je sigurna kako je kult ostavio traga i na Joaquina, kao i na svoj ostaloj djeci koja su bila dio njega. Phoenixova obitelj napustila je kult kada je on imao 4 godine, a njegov brat River 8. Tada su i promijenila prezime u Phoenix kako bi označili novi početak za obitelj.

Glumac je kasnije istaknuo kako vjeruje da se njegova obitelj pridružila kultu u dobroj namjeri, smatrajući kako su napokon pronašli zajednicu koja dijeli jednake ideale, no gadno su se prevarili ako je tako. Nakon selidbe u Hollywood, sve petero djece Phoenixovih ostvarilo je neke karijere u zabavnoj industriji, no Joaquin je najdalje dogurao.

Ipak, River je preminuo 1993. godine sa svega 23 godine ispred jednog noćnog kluba u Zapadnom Hollywoodu od predoziranja, a Joaquin je to vidio. Nikada nije pričao o tome, ali je jednom izjavio: "Blizu sam toga da to prihvatim, ali nikada neću razumjeti."

I on sam imao je problema s ovisnošću o alkoholu, zbog čega je bio na rehabilitaciji, no priznao je da nije pio svaki dan. No pomoć je ipak potražio. Također, radi se o glumcu koji privatni život skriva kao zmija noge, pa je tako dugo skrivao i zaručnicu, glumicu Rooney Maru, s kojom danas živi te nema nimalo lijepo mišljenje o Hollywoodu, već ga naziva "čistim sr**em".

"On je odličan za glumiti traumatizirane likove jer je i sam takav - živio je u seksualnom kultu i gledao brata kako mu umire pred očima", jednom je zaključio jedan holivudski producent o Joaquinu, koji je itekako zaslužio Oscara za ostvarenje slavnog Jokera. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene