pamtite li ovaj skandal?

Kedžo nije jedini! Evo tko je još trebao predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, ali na natjecanje nije otišao

Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) Screenshot Youtube 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) Saša, Tin i Kedžo Damir Kedžo Damir Kedžo - 1 +0 Damir Kedžo (Foto: Instagram) Galerija

Grupa Magazin je 1992. godine pobjedila na hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije, ali su bili spriječeni otići na natjecanje koje se te godine održalo u Švedskoj.

Naš talentirani pjevač Damir Kedžo (33) se pobjedom na Dori 2020. godine s pjesmom "Divlji vjetre" plasirao na Eurosong, no na natjecanju ipak nije sudjelovao jer je zbog pandemije koronavirusa odgođeno.

Pogledaj i ovo Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) Tko vam je bio najbolji? Sjećate se naših nastupa na Eurosongu? Evo tko je najbolje prošao, nastupi su to o kojima se priča i dvadesetak godina kasnije!

To je bio prvi put da se Eurosong nije održao u njegovoj 60-godišnjoj povijesti, ali Kedžo nije prvi hrvatski predstavnik koji je bio spriječen nastupiti na natjecanju.

Prvi hrvatski izbor za pjesmu Eurovizije održan je 1992. godine pod nazivom Crovizija kada je s pjesmom "Aleluja" pobijedila grupa Magazin u kojoj je tada pjevala Danijela Martinović.

A iako je pjesma Tončija Huljića izabrana za Eurosong, nisu mogli otići na natjecanje koje se te godine održalo u švedskom Malmu jer Hrvatska nije na vrijeme postala članica EBU-a (Europske radiodifuzijske unije).

Stoga se morala čekati sljedeća godina pa je Hrvatsku na Eurosongu prvi put predstavila grupa Put s pjesmom "Don't Ever Cry" 1993. godine.

I grupa Magazin dočekala je svoj odlazak na Eurosong 1995. godine kada su na Dori pobijedili s pjesmom "Nostalgija" koju je Danijela izvala u duetu sa sopranisticom Lidijom Horvat-Dunjko.

Martinović se na Eurosong plasirala i 1998. godine, ali bez grupe Magazin, a tada nas je predstavljala s pjesmom "Neka mi na svane" s kojom je osvojila visoko 5. mjesto, što je za sada drugi najbolji uspjeh Hrvatske na tom natjecanju.

1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Albina Grčić Celebrity Albina se oglasila nekoliko sati prije polufinala Eurosonga, a evo kakve joj poruke stižu čak iz Velike Britanije, Njemačke i zemlje domaćina!

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) Danijela Martinović (Foto: Screenshot Youtube) +0 Albina Grčić Zanimljivosti Sjećate se naših nastupa na Eurosongu? Evo tko je najbolje prošao, nastupi su to o kojima se priča i dvadesetak godina kasnije!

 

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene