Nezaboravna priča

Na ovaj ste film o dječjoj ljubavi barem jednom zaplakali: Pogledajte kako danas izgleda ova preslatka djevojčica!

Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Anna Chlumsky (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macauley Culkin (Foto: Profimedia) Macauley Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Macaulay Culkin (Foto: Getty Images) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky (Foto: Profimedia) +0 Anna Chlumsky (Foto: Profimedia) Galerija

Svima drag film o odrastanju, "Moja djevojka", slovi za najtužniju komediju svih vremena. Jeste li i vi na nju plakali?

Film koji ste vjerojatno nebrojeno puta pogledali na TV-u, "Moja djevojka", romantična je komedija iz 1991. koja slovi za najtužniju komediju svih vremena. 

Pogledaj i ovo PR Hannes Þór Halldórsson Dvostruki život islandskog redatelja: Prije četiri godine branio je protiv Vatrenih na Svjetskom prvenstvu, a danas ima hit europsku komediju

Snimljena godinu dana nakon hita "Sam u kući", "Moja djevojka" mnogo je kompleksnija dječja priča o ljubavi, prijateljstvu i smrti. Drama koja pokušava zadovoljiti očekivanja odraslih, a istovremeno zabaviti i razdragati djecu, "Moja djevojka" stekla je legendarni status. 

Ova nezaboravna priča o prvoj ljubavi i odrastanju vrlo uspješno spaja nespojivo - tugu i sreću, komediju i tragediju. Gledajući ovaj film gledatelj se penje na emocionalni vrtuljak koji će mu vrlo iskreno prikazati svijet odraslih kroz oči jednog djeteta. 

Jedanaestogodišnja Vada Sultenfuss, koju je utjelovila malena Anna Chlumsky, odrasta okružena smrću. Majka joj je mrtva, otac joj je mrtvozornik, a ona sama teški hipohondar koji sav svoj djetinji život koncentrira na liječničke ordinacije. Ipak, njezin je svijet obogaćen prijateljstvom s dječakom Thomasom, kojeg je odglumila najveća dječja zvijezda 90-ih, Macaulay Culkin. Thomasa zbog njegovih naočala i alergija druga djeca zadirkuju i izoliraju, no baš zato je savršen par malenoj Vandi, i samoj dosta neobičnoj djevojčici. Thomas Vandi pokazuje koliko je život divan, a rađa se i nježna ljubav... koju prekida tragičan događaj iz kojeg će Vanda morati mnogo toga naučiti. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli My Girl (1991) (@mygirlmovie)

Idila ljetnih praznika u Pennsylvaniji 1972. odvija se pod užarenim suncem i na ljuljačkama, a dvoje malenih čudaka, Vada i Thomas, dane provode u igri. Ipak, odrastanje je pred vratima, pa "Moja djevojka" nježno i dirljivo tematizira odrastanje jedne djevojčice i njezino stupanje u pubertet – dobivanje prve menstruacije, buđenje seksualnosti, kao i prvo zaljubljivanje. 

Ovaj američki film instantno je postao hit jer je na vrlo uvjerljiv, a istovremeno duhovit način prikazao muke odrastanja i emocionalnih uspona i padova djevojčice koja postaje djevojka. Uz temu prihvaćanja i nošenja s gubitkom, kao i suočavanja s boli, tu je i tema odnosa između roditelja i djece, što jedan dječji film, u načelu humorni, čini vrlo kompleksnim filmskim štivom. 

Film je režirao Howard Zieff, a scenarij je napisao Laurice Elehwany. Osim dječjih zvijezda, u filmu glume Dan Aykroyd i Jamie Lee Curtis. Kritičari su film odmah pohvalili zbog njegove direktnosti i dirljivosti. 

Ovo je film sa srcem na pravom mjestu. 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene