Život vrijedan divljenja

Sasvim običan milijarder: Jede u McDonaldsu, a kupuje na sniženju

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Treći najbogatiji čovjek na svijetu živi sasvim običan život. Iako ima milijarde najviše ga veseli doručak u McDonaldsu i akcije u trgovinama.

Kako izgleda život jednog od najbogatijih ljudi na svijetu prikazano je u dokumentarcu "Postati Warren Buffett" koji je nedavno ugledao svjetlo dana. Priča o Buffettu, kojeg prestižan magazin Forbes svrstava na treće mjesto najbogatijih osoba, u najmanju je ruku intrigantna. Iza čovjeka, koji je prema procjenama težak 72,7 milijarde američkih dolara, krije se sasvim jednostavna osobnost.

Pogledaj i ovo showbuzz Dokumentarac o Dinu Dvorniku Žestoki odgovor: Neiskusni redatelj projekta ovako iskazuje bijes

Unatoč milijardama na računu, on je čovjek koji živi skroman život prožet ritualima. Jedan od njih je i neizostavan doručak u McDonaldsu. Već više od 50 godina svako jutro vozi se u vlastitom automobilu na posao. Do posla mu treba svega pet minuta vožnje, a Buffetta najviše veseli što mu je na putu omiljeni restoran brze prehrane. Iako cijena menija varira iznosi svega nekoliko dolara (u prosjeku od 18 do 22 kune) i ne predstavlja financijski teret ni prosječnom građaninu, Buffet pomno bira meni koji će taj dan pojesti.

 "Kada se ne osjećam uspješno naručim onaj koji stoji 2.61 dolar (oko 18 kuna). Spojim dvije pljeskavice i natočim si Coca Colu. Najskuplja verzija iznosi 3.17 dolara i uključuje sendvič od jaja, slanine i sira. No s obzirom da je tržište jutros u padu vjerujem da ću uzeti onaj srednji meni za 2.95 dolara. McMuffin sa sirom i jajima", pojašnjava Buffett u filmu, prenosi Business Insider.

Nakon kupnje svoj doručak jede u uredu vlastite kompanije Berkshire Hathaway koja prema procjenama vrijedi 400 milijardi dolara. Uz sendvič koji taj dan odabere obavezno pije gazirano piće. Na dan popije čak 5 limenki Cole, a zanimljiva je i činjenica da unatoč tome što je jedan od najvećih dioničara tog pića svoje limenke kupuje u običnim trgovinama - i to kad su na sniženju. U poslovnom svijetu već je godinama uzor ulagačima, a svojim skromnim i jednostavnim životom sada je postao i inspiracija cijelom svijetu.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene