ACCAC Culture 2.0 Festival

Hrvatski umjetnici na ACCAC Culture 2.0 festivalu u Finskoj

PR PR Foto: PR

ACCAC Culture 2.0 Festival održava se od 25. do 29. kolovoza 2021. u Tampereu, Finska. Organizator ACCAC Finland održava kulturni događaj koji će biti pristupačan za sve. Program uključuje glazbene i plesne predstave, filmove, umjetničke izložbe, posebno eSport svjetsko prvenstvo te razne stručne seminare.

Glavno mjesto različitih virtualnih događaja je Pakkahuone, Tampere. Dijelovi programa bit će emitirani i za međunarodnu publiku.

ACCAC Culture 2.0 festival promiče raznolikost i jednakost. “Svaki posjetitelj i izvođač trebao bi se osjećati dobrodošao, jer zaista i jesu”, naglašava Kirsi Mustalahti, osnivačica mreže ACCAC.

Finski ACCAC, sa sjedištem u Tampereu, ove godine slavi svoju desetogodišnjicu postojanja. Spoznanje da mnoge usluge u području kulture, umjetnosti i događanja nisu dostupne svima ono je što udrugu vodi naprijed. Neznanje i ignorancija često dovodi do situacija koje jačaju nejednakost i diskriminaciju. Misija udruge je svijet koji je pristupačan za sve, a to je i temeljna vrijednost ACCAC Festivala kulture 2.0.

U 10 godina postojanja ACCAC udruga se proširila u više od 12 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatsku, a rast se nastavlja i dalje. Različita ograničenja uzrokovana pandemijom COVID-19 još više su istaknula vrijednosti jednakosti i pristupačnosti.

ACCAC Hrvatska, osnovan 2020. godine pod predsjedanjem Vide Janeković, sudjeluje s dva umjetnika; slikarom Milom Sakačom te režiserom i osnivačem udruge Adel Saidom.

One & Half, virtualnu izložbu našeg poznatog slikara Mile Sakača možete pogledati ovdje, a dva dokumentarna filma režisera Adela Saida ovdje:
1) IMAGINE: https://finland.accac.global/en/portfolio/imagine-2/
2) PRIČE O VETERANSKOM USPJEHU: Maratonci, dokumentarna serija https://finland.accac.global/en/portfolio/marathon-men-2/

Poveznicu za streaming festivala pronađite ovdje.

“Planirane aktivnosti ACCAC Croatia za Tampere Culture Festival su zbog novih mjera u Finskoj prebačene za 11. mjesec u Pariz gdje će se održati kulturni festival u organizaciji ACCAC Francuska, u kojem ćemo sudjelovati s našim umjetnicima; slikarima, filmom, House of Flamingo cabaret predstavom, kazalištem slijepih i slabovidnih osoba Novi Život te različitim glazbenim i plesnim programom kojem se jako veselimo”, rekla je Vida Janeković, predsjednica udruge ACCAC Croatia.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene