"Vitez tame"

Njegova izvedba Jokera ledi krv u žilama, drugi glumci su od straha zaboravljali tekst na setu

Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Screenshot Youtube 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Heath Ledger (Foto: Screenshot Youtube) Heath Ledger ulozi zlikovca Jokera (Foto: AFP) Slavi se 80 godina Batmana (Foto: AFP) - 3 Michael Caine (Foto: Getty Images) +0 Heath Ledger (Foto: Getty Images) Galerija

Heath Ledger je po mnogima odigrao najzapaženiju i najbolju ulogu Jokera u "Vitezu tame", uz bok Christianu Baleu i Sir Michaelu Caineu.

Gledatelji Dome TV večeras će imati priliku uživati u poslastici redatelja Christophera Nolana naziva "Vitez tame" iliti nastavku hit filma "Batman početak", o životu Brucea Waynea i njegova alter ega čovjeka šišmiša.

Pogledaj i ovo Pulski filmski festival - 1 suradnja s pulskim filmskim festivalom Nova TV i United Media u Puli će biti domaćini polufinalnog ocjenjivanja Međunarodne nagrade Emmy

Uloga Batmana je u ovom nastavku pripala kralju holivudskih transformacija Christianu Baleu, koji nikada nije imao problema s fizičkim promjenama s kojima je zbog filmskih uloga išao gotovo do krajnosti. No, čini se kako se za ovu ulogu nije morao drastično mijenjati, obzirom da je u jednom od intervjua priznao da nije toliko pazio na mišićnu masu i kilograme, kao što je to bio slučaj za "Batman početak" iz 2005. godine. Razlog tome je taj što je njegov lik dobio novo dizajnirano Batman odijelo u kojem je automatski izgledao mršavije i fleksibilnije.

No, svu pažnju u "Vitezu tame" zapravo je privukao zlikovac, lik Jokera kojeg je sjajnom izvedbom utjelovio pokojni glumac Heath Ledger. I dok su mnogi mislili kako će teško nekome uspjeti nadmašiti Jokera kojeg je također besprijekorno odigrao Jack Nicholson u Batmanu iz 1989. godine, prema mišljenju mnogih upravo je to Heathu pošlo za rukom.

On je prema mišljenu glumca Sir Michaela Cainea, koji je također glumio s njim u istom filmu, uzeo sve šanse Nicholsonu da ostane zapamćen kao najbolji Joker.

"Jack je bio kao figura klauna, dobroćudan ali zloban, nešto poput ubojice starog ujaka. Mogao je biti smiješan i nasmijati nas. Heath je otišao u potpuno drugom pravcu od Jacka, on je zaista djelovao poput zastrašujućeg psihopata. On je sjajan momak i njegov lik Jokera bit će svima pakleno otkriće", izjavio je Caine nakon snimanja filma.

Dodao je kako se u to najbolje uvjerio tijekom snimanja scene u kojoj Joker dolazi posjetiti Brucea Waynea u njegov stan. Naime, prije toga nije ga imao priliku upoznati i raditi s njim pa kad je Heath snimio svoj dio, Michael se toliko uplašio da je čak zaboravio svoj tekst.

Hoćete li i vi reagirati kao Michael i tko je po vama najbolji Joker iz Batmana, provjerite već večeras u programu Dome TV s početkom u 19.55 sati.

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene