Prekretnica u karijeri

Od slatkice iz romantičnih komedija do nominacije za Oscara, uloga filmske dive i ljubavnice medijskog mogula promijenila joj je život

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Amanda Seyfried nominirana je za Oscara u kategoriji za Najbolju žensku sporednu ulogu u filmu "Mank"-

Istina filmska priča iz doba starog Hollywooda koja govori o scenaristu Hermanu J. Mankiewiczu Manku, po kojem je film i nazvan, ove je godine dobila najviše nominacija za Oscara, njih čak deset.

Pogledaj i ovo showbuzz Evo što on objavljuje "Najljepši dani u životu": Pierce Brosnan podijelio oduševljenje Visom

Među njima je i ona najvažnija u kategoriji za Najbolji film, ali i za Najbolju sporednu glumicu u kojoj je nomininirana Amanda Seyfried. Ona je u "Manku" odigrala glumačku divu Marion Davies koja je ujedno bila i ljubavnica moćnog novinskog izdavača Williama Randolpha Hearsta, a čiji je život prikazan u filmu "Građanin Kane" kojeg su napisali Mankiewicz i Orson Welles.

Amanda koja se proslavila uglavnom ulogama u romantičnim holivudskim filmovima, ne krije koliko je pošašćena nominacijom i smatra da je upravo to označilo prekretnicu njezine glumačke karijere.

Inače za potrebe snimanja filma i kako bi što autentičnije mogla prikazati svoj lik, Amanda je morala angažirati trenera koji će ju naučiti svladati broklinski naglasak. Jer je Marion u stvarnom životu bila porijeklom iz New Yorka i unatoč statusu holivudske zvijezde svog se rodnog narječja nikada nije odrekla.

Marion je inače živjela luksuznim životom kao starleta i Hearstova ljubavnica, a u 1920-ima postala je zvijezda nijemih filmova.

"Marion je stvarno bila talentirana glumica, imala je nevjerojatan domet, bila je stvarno smiješna i uspjela je svaku svoju scenu učiniti prozračnom. Bila je nefiltrirana i alergična na nepoštenje, baš kao i ja. Na kraju radnog dana izula bi cipele, uzela bocu džina i bila je točno onakva kakva uistinu jest, nije se sramila svog porijekla", objasnila je Amanda u jednom od intervjua za GPB.

U "Manku" ona i glavni lik Herman Mankiewicz imaju zabavan, ali mudrošću prožet odnos.

"Oboje vole piti i osjećali su se ugodno družeći se zajedno. Mislim da su zapravo dijelili jednu zaista lijepu, vrlo čistu, platonsku vezu", zaključila je glumica.

Osim što je uvježbavala naglasak, Amanda je gledala stare holivudske filmove, čitala biografije i slušala glazbu iz onog doba kako bi u potpunosti ušla u lik Marion, a posebno joj je bilo zadovoljstvo nositi raskošne kreacije na snimanju.

"Znate, bilo je to kao da je Oscar svaki dan", otkrila je Amanda.

Prije "Manka" Amanda je snimila desetke filmova, a neki od najpoznatijih su "Mamma Mia 1 i 2", "Sve što želim si ti", "Pisma Juliji", "Ted", "Nevjerojatan život psa Enza", "Nestala", "Chloe" i mnoge druge.
 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene