Na kraljevskom dvoru

Neka čudna pravila: Zašto Meghan i Kate ne smiju nositi cipele na punu petu kada su u društvu kraljice?

Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Getty Images 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i Kate Middleton (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Kate Middleton (Foto: Profimedia) +0 Kate Middleton (Foto: Profimedia) Galerija

Želite li biti dio britanske kraljevske obitelji, morate biti spremni pridržavati se brojnih pravila o ponašanju i odijevanju ili, recimo, načinu prehrane.

Prema pisanju Vanity Faira, jedno od pravila odnosi se na zabranu nošenja platformi u društvu kraljice, što je ona osobno odredila. Iako ovo pravilo nije službeno, izvori s kraljevskog dvora tvrde da ih ni Meghan Markle ni Kate Middleton ne smiju nositi kada se druže s 92-godišnjom kraljicom.
“Kraljica nije fan platformi. Zaista ih uopće ne voli i s time su sve žene u obitelji jako dobro upoznate“, otkrio je neimenovani izvor.

Pogledaj i ovo Meghan Markle i princ Harry Čiji potez je bolji? I Harry i Meghan suočili su se s optužbama za fotošopiranje, evo kako su se oni snašli u svom slučaju

Ipak, Kate ih rado nosi, ali samo dok nije u kraljičinu društvu. S druge strane, Meghan u tom modelu obuće nije snimljena odkad je postala dio obitelji u svibnju ove godine.

Kate Middleton (Foto: Profimedia) Kate Middleton (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia

Neka od drugih, običnom puku možda bizarnih pravila odnose se na način sjedenja ili držanja tijela. Recimo, Meghan je na nedavnom događanju u Buckinghamskoj palači prekršila dva pravila, a to joj nije bio prvi put. Nakon što je sjela, prekrižila je noge u koljenima, a ne u gležnjevima, kako pravila nalažu, i to se smatra jednom od “najgorih“ pogrešaka jer se ne sjedi u sofisticarnom položaju i ne izgleda dobro na fotografijama.

Meghan Markle (Foto: Getty Images) Meghan Markle (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Duga pogreška koja joj se potkrala jest trenutak u kojem je pokušala uhvatiti svog supruga, vojvodu Harryija za ruku, a to je još jedno "veliko ne" među silnim pravilima.

Megan je morala promijeniti i način prehrane, pa je recimo s jelovnika morala izbaciti češnjak zbog lošeg zadaha na službenim i drugim događanjima. To je potvrdio glavni kuhar u Buckinghamskoj palači: “Ne smijemo poslužiti niti jedan obrok koji u sebi sadrži češnjak ili previše običnog luka. Kraljica to nikad ne bi dopustila.“ No kao velikoj obožavateljici češnjaka, Meghan je dopušteno jesti ga na privatnim večerama.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene