"To nije prošlo dobro"

Iz bizarnog kulta pokušali su ga vrbovati na vrhuncu karijere, a o detaljima je progovorio tek 20 godina kasnije

David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju David Duchovny i Tea Leoni (Foto: AFP) David Duchovny i Tea Leoni (Foto: AFP) David Duchovny (Foto: Profimedia) David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) +0 David Duchovny i Tea Leoni (Foto: Profimedia) Galerija

David Duchovny progovorio je o svom iskustvu sa scijentologijom s kojom se susreo na vjenčanju svog dobrog prijatelja.

Američki glumac i zvijezda serija "Dosje X" i "Californication" David Duchovny odlučio je progovoriti o svom vlastitom iskustvu sa scijentološkom crkvom, otkrivši da njegov proces inicijacije nije najbolje prošao.

Pogledaj i ovo David Duchovny (Foto: Profimedia) zvijezda hit-serija Godinama se svađao sa suprugom prije nego je priznao da je ovisan o seksu, na kraju je i kćer odlučila krenuti njegovim stopama

Danas 61-godišnji David je u intervjuu za The Daily Beast prepričao svoje dojmove sa scijentologijom koje je stekao na vjenčanju svog prijatelja i glumca Jasona Beghea 2000. godine, koji je u međuvremenu napustio scijentologiju.

"Otišao sam na njegovo vjenčanje u Celebrity Center u Los Angelesu, a oni su mi priredili predstavu. Odmah sam shvatio da mi postavljaju osobna pitanja i da su pokušali prikupiti informacije koje im nisam želio dati kao stranac. Dakle, to nije prošlo dobro, nisam igrao po njihovim pravilima i nikad se nisam vratio", ispričao je David.

Dodao je i kako ga Jason nikada nije pokušao izravno privući u crkvu, ali je tada izražavao zadovoljstvo kao njihov član.

"On mi je samo rekao da je to super i da bi trebao pokušati, da ne može biti ništa teže od toga. Viđali smo se s vremena na vrijeme i primijetio sam da je njegov rječnik drugačiji. Način na koji je opisivao svijet i svoja iskustva, osobita ona psihološka. Potpuno se promijenio", prisjetio se David.

Scijentologija popularno nosi još i naziv kult slavnih, zbog činjenice da joj se priklonio velik broj svjetskih zvijeza, a ime koje se na prvi spomen veže uz nju je ono glumca Toma Cruisea.

On se sa scijentologijom prvi put u životu susreo dok je bio u braku s glumicom Mimi Rogers, a koji je s vremenom postao miljenik vođe scijentologa Davida Miscavigea. Tu je titulu preoteo kolegi Johnu Travolti što je rezultiralo i svađom između dviju holivudskih zvijezda.

Među poznatim scijentolozima još su i Kirstie Alley, Jada Pinkett Smith, a glumica Leah Remini učenje je napustila baš kao i Laura Prepon.

Scijentologija je pokret ili skup vjerovanja i učenja čija se ideologija temelji na djelima američkog pisca L. Rona Hubbarda. Nju zastupa moćna Scijentološka crkva koja svoja učenja brani oslanjanjem na zakone o zaštiti autorskih prava te zakone vezane za poslovne tajne. Kritičari često ističu kako ona već godinama koristi prisilne metode prodaje u svrhu iznude novaca od svojih članova, a tu je i korištenje brojnih komercijalnih pravnih instrumenata protiv pojedinaca.

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene