vratila se glumi

Djevojčica iz filma zbog kojeg smo svi plakali 30 godina kasnije i dalje ima zarazni osmijeh, evo kako danas izgleda

Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Profimedia 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky, Macaulay Culkin (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky (Foto: Profimedia) Anna Chlumsky (Foto: Profimedia) +0 Anna Chlumsky (Foto: Profimedia) Galerija

Anna Chlumsky osovjila je svijet zahvaljujući filmu "Moja djevojka", a 30 godina kasnije i dalje ima zarazni osmijeh koji ju je vinuo u zvijezde.

Američka glumica Anna Chlumsky karijeru je započela kao desetogodišnjakinja u filmu "Moja djevojka" u kojem je utjelovila djevojčicu Vadu Sultenfuss. Danas ima 40 godina, a ta uloga joj je uvelike obilježila život.

U filmu koji slovi za najtužniju komediju svih vremena Anna je utjelovila djevojčicu koja odrasta okružena smrću. Majka joj je mrtva, otac joj je mrtvozornik, a ona hipohondar koji sav svoj djetinji život koncentrira na liječničke ordinacije. Ipak, njezin je svijet obogaćen prijateljstvom s dječakom Thomasom, kojeg je odglumila najveća dječja zvijezda 90-ih, Macaulay Culkin. Thomas, kojeg zbog njegovih naočala i alergija druga djeca zadirkuju i izoliraju, Vadi pokazuje koliko je život divan, a rađa se i nježna ljubav.

Chlumsky je rođena u Chicagu, a odrasla je u kršćanskoj obitelji koja je češkog i hrvatskog podrijetla. Odmalena se zanimala za glumu, što su joj roditelji i priuštili, a majka ju je često vodila na snimanja filmova, ali i na snimanje editorijala. Nakon velikog uspjeha filma "Moja djevojka" snimila je još nekoliko dječjih filmova, no zatim se povukla iz glume kako bi mogla na miru studirati. Nakon fakulteta radila je uredske poslove i ostavila je glumu iza sebe, sve dok nije pogledala apsurdnu predstavu Edwarda Albeea "Koza ili tko je Silvia?".

Tada je imala 24 godine i odlučila se vratiti svoj prvoj ljubavi te je dugo godina glumila u kazalištu, a na ekrane se vratila 2012. godine u humorističnoj seriji "Veep" čije je snimanje završeno 2019. Uloga Amy Brookheimer donijela joj je šest nominacija za nagradu Emmy.

Glumica o svom privatnom životu ne govori puno, a od 2008. je u braku sa Shaunom Soom, kojeg je upoznala na fakultetu. Par je zajedno dobio dvije kćeri.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput Maja Šuput Maja Šuput +0 Maja Šuput Celebrity Maju Šuput pitali su tko čuva Blooma kada su ona i Nenad na putu, njezin odgovor će vas oduševiti

1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo Petar Grašo - 1 Petar Grašo - 2 Petar Grašo - 4 +1 Petar Grašo - 6 Celebrity Petar Grašo nastupio u Hrvatskoj Kostajnici, evo kako je pozdravio publiku kada se popeo na pozornicu

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene