Životni zaokret

Sjećate se Nikole Lesara? Napustio Hrvatsku, uspio u poslu i nema se namjeru vratiti

Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Privatni album 1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Nikola Lesar (Foto: Privatni album) +0 Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Galerija

Mladog, danas svjetski uspješnog kuhara Nikolu Lesara pamtimo kao pobjednika kulinarskog showa Nove TV Masterchef. Nikola se nakon pobjede odlučio okušati izvan Hrvatske, i to u dalekoj Aziji.

Ovih dana Nikola Lesar natjecao se u poznatoj tajlandskoj televizijskoj emisiji Iron Chef Thailand, u kojoj snage odmjeravaju dva vrhunska chefa.

Pogledaj i ovo In Magazin: Robert Predrag Žmire - 4 životna prekretnica! Što danas radi kandidat Robert Predrag Žmire koji se natjecao za titulu Masterchefa davne 2011. godine? Poslije showa karijera je krenula prema gore!

"Chef challenger (gostujući chef) bira svojeg protivnika, jednog od 6 domaćih Thai chefova. Na početku emisije prezentirana je glavna tajna namirnica od koje chefovi moraju napraviti 8 tanjura, a u posljednjih 15 minuta otkriva se još jedan tajni sastojak od kojeg se moraju napraviti još 2 dodatna jela. Sve u roku od 60 minuta. Tokom kuhanja nema prekida, i izazov je stvarno težak, 60-ak minuta je jako malo vremena za 10 tanjura, i još dodatnih 5 u slučaju nezgode", objasnio nam je Nikola.

Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album

Njega je u show pozvao jedan od glavnih sudaca s MasterChefa Thailand, koji također sudi i u Iron Chefu. Čuo je da je Nikola vlasnik restorana u Phuketu te je mislio da će se dobro uklopiti u koncept showa, što se pokazalo točnim. Nagrade u showu nema, osim, naravno, titule pobjednika Iron chefa.

Nikoli se nakon pobjede u Masterchefu 2012. godine do danas život itekako promijenio.

"Nakon pobjede u MasterChefu proputovao sam gotovo čitavu Aziju te proširio, stvarno proširio svoje kulinarske vidike. Učio sam sushi u Japanu, curry u Indiji, noodle u Kini, wok u Tajlandu. U Bangkoku sam završio francusku kulinarsku akademiju LeCordon Bleu, radio na 64. katu Banyan Tree Hotela te bio head chef tajlandskog restorana The Never Ending Summer", otkrio nam je Nikola.

Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Nikola Lesar (Foto: Privatni album) Foto: Privatni album

On je trenutno vlasnik i šef restorana Rustic Eatery & Bar na najpoznatijem tajlandskom otoku Phuketu. Restoran se nalazi na jednoj od najpoznatijih plaža, Patong Beach, pa svaki dan kuha s pogledom na Andamansko more.

Skori povratak u Hrvatsku ne planira.

"Još ne, trenutno uživam u čarima Azije. Kulinarska scena kod kuće raste iz dana u dan, ali još mi nije toliko zanimljiva kao ona u inozemstvu. Kod kuće nedostaje ponude te ljudi nemaju naviku čestih izlazaka u restorane. Volim bogatu kulinarsku scenu s puno mogućnosti za osobni razvoj. Do sada mi se Azija pokazala kao pun pogodak. Možda jednog dana otvorim nešto kod kuće, ali zasad još ne", priznao je.

Nikola je u dalekom svijetu našao ljubav i sretno je zaljubljen, a s djevojkom i poslovno surađuje.

"Da, restoran vodim s djevojkom, koja je također i odlična pastry chefica te moj partner u poslu. Sve deserte u našem restoranu dizajnirala je ona", rekao je Nikola i otkrio što je za njega najveći uspjeh.

 

A post shared by Nikola Lesar (@nlesar) on

"Mislim da je MasterChef i dalje moj najveći uspijeh, ali, ponosim se i titulom najboljeg studenta godine u francuskoj kulinarskoj akademiji LeCordon Bleu u Bangkoku. Sad je tu i gostovanje u Iron Chefu, možda najtežem kulinarskom televizijskom formatu. Ove godine restoran će nam biti izlistan u Michelinovu vodiču za Tajland, što je za mene također ogroman uspjeh. Sve ovo ostvario sam prije nego što sam navršio 30 godina. Trenutačno imam 28 i ciljam još puno toga u životu'', zaključio je. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene