Njezino vrijeme tek dolazi

15-godišnja Ana ljepotom osvaja i van teniskog terena!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tek joj je 15 godina, no pred njom je blistava karijera. Lijepa i talentirana, Ana Konjuh nas je već osvojila!

Prozujite s nama kroz sve showbizz vijesti dana – Lajkajte Showbuzz!

Pogledaj i ovo Iva Majoli (Foto: Dnevnik.hr) Objanila proces Iva Majoli hvali se tretmanom pomlađivanja kakav vole Kim i Angelina, objavila je i fotke s lica mjesta

Tenisačica Ana Konjuh osvojila je svoj prvi juniorski Grand Slam u Australiji i u paru i pojedinačno, pa nije ni čudo da je 15-godišnjakinja podigla mnogo pažnje kada je sletila u zagrebačku zračnu luku nakon 21-satnog leta iz Melbournea.

Na terenu je triumfirala, a najviše snage joj je davala sestra Antonija za čije je zdravlje strepila cijela obitelj posljednih nekoliko mjeseci. 'Antonia je uvijek bila zdravo dijete, ali u rujnu prošle godine iznenada se teško razboljela. Dijagnosticirana joj je autoimuna upala mozga i četrdesetak dana trajala je neizvjesnost hoće li uopće preživjeti. Ležala je u zagrebačkoj Klinici 'Dr. Fran Mihaljević', nije mogla govoriti, gutati hranu, vegetirala je, smršavjela šesnaest kilograma... Ali uz Božju pomoć i vlastitu snagu, jer medicina nije mogla puno učiniti, 'vratila' se. No, morala je ponovno učiti jesti, govoriti, hodati', ispričala je majka Iris Konjuh za Gloriju.

Dok se Antonia oporavljala, Ana je negativnu energiju i brige željela izbaciti iz sebe i usmjeriti je u nešto korisno. A bilo je itekako uspješno, jer je u prosincu pobijedila na cijenjenim turnirima Eddie Herr i Orange Bowl na Floridi.

Brzo je odrasla

'Tenisko čudo iz Dubrovnika' zadnje četiri godine živi u Zagrebu i trenira na Velesajmu. Roditelji je svaki tjedan posjećuju i 'drže sve pod kontrolom'. U školi joj je bilo teško uskladiti sve obaveze, no sve je izdržala jer voli tenis. Odrasla je prije svojih vršnjaka, no Ana kaže kako se ne osjeća zakinutom. Kada bi se vratila s turnira, s prijateljima bi išla u kino, a nedjeljom s roditeljima na misu.

'Tata mi je rekao da do dvadesete nema za mene ozbiljnih veza jer se ljubav i tenis ne mogu uskladiti i zasad se toga držim', kaže lijepa Ana koja je ujedno i prva hrvatska tenisačica koja je zasjala na vrhu juniorskog Grand Slama.

>> Smeta ga što ga ljudi doživljavaju kao 'živčenjaka' koji puno psuje

Za Anu nema puno odmora, već se vratila na višesatno dnevno treniranje, a njezin otac i trener sastavili su plan za godinu, sedam turnira, te dva Grand Slama – Wimbeldon i Roland Garros.I Goran Ivanišević ima samo riječi hvale za Anu! 

'Ana Konjuh nema konkurencije! Ona i kad igra loše nitko joj ništa ne može. Kako jako tuče taj balun to je stvarno fascinantno gledat da jedna curica od 15 godina takvu snagu ima!', rekao je Ivanišević za Antenu Zagreb.

Za Anu ćemo još čuti, a mogla bi biti i prava konkurencija košarkašici Antoniji Mišuri. Hrvatski sport je sve ljepši!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene