Želim život!

Zbog Ane Rukavine i njezina pisma Zaklada danas ima razmjere i brojke o kojima nitko nije mogao sanjati!

Banka krvi za zakladu Ana Rukavina Banka krvi za zakladu Ana Rukavina DNEVNIK.hr 1/6 >> Pogledaji ovu galeriju Banka krvi za zakladu Ana Rukavina Barbara Dreta i Alen Ostojić Plakati zaklade Ana Rukavina Marija Rukavina Barbara Dreta +0 Želim Život - Ana Rukavina - 1 Galerija

Prije 14 godina, kada je s radom i počela Zaklada Ana Rukavina, njezini osnivači nisu ni sanjali da će doseći razmjere i brojke kojima se danas može pohvaliti. Zaklada je postala svojevrstan brend kada govorimo o humanitarnoj djelatnosti. Građane je podsjetila da je lijek u njima, ali i prikupljenim sredstvima liječnicima hematolozima omogućila stručno usavršavanje. Priču o njima pogledajte u videu IN magazina.

U liječničkom pozivu, kažu mladi specijalisti hematologije, vrlo je važna kritika sebe i želja da budu još bolji. Ipak, samo je jedno ono što ih najviše pokreće.

Pogledaj i ovo In Magazin: Ana Rukavina - 6 Želim život! Nova TV i Zaklada Ana Rukavina u subotu će opet okupiti brojne ljude velikog srca na tradicionalnom koncertu!

''Pružiti pacijentu najbolje što možeš, što najbolje imamo iz bilo kojih spoznaja, literature, našeg iskustva, briga za čovjeka koji je preko puta tebe. Njemu se pokušava pomoći. To je nama najbitnije'', kaže Barbara Dreta. 

I baš je to jedan od glavnih razloga zbog kojih su se ti mladi ljudi prijavili na natječaj za stručno usavršavanje u Americi. Zahvaljujući Zakladi Ana Rukavina i prikupljenim sredstvima jednu su godinu proveli na ponajboljim svjetskim institutima za maligna oboljenja te su se u Hrvatsku vratili još bogatiji znanjem. 

''Mislim da smo barem na 95 posto onog što se pruža svugdje na svijetu, a onih 5 posto su neke nove terapijske metode i mogućnosti koje, na svu sreću, jako brzo stižu u Hrvatsku u odnosu na zapadne zemlje'', kaže Alen Ostojić. 

Doktora Ostojića na Institutu za rak u Marylandu mentorirala je vodeća osoba u istraživanju imunologije, a doktorica Dreta u Washingtonu se usavršavala u novom terapijskom liječenju limfoma.

''Bez Zaklade moj boravak u Americi bio bi nemoguć. Rad Zaklade i njihovi napori što se tiče transplantacije su neprocjenjivi. Njihova je pomoć dobrodošla i treba nam'', govori Barbara. 

I brojke idu tomu u prilog. Različitim akcijama Zaklade u hrvatski registar upisano je više od 65 tisuća potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica te je većina uzoraka tipizirana. Otvorena je javna Banka krvi iz pupkovine, za sedmero liječnika omogućeno je stručno usavršavanje u inozemstvu. A sve je započelo s jednom mladom damom velikog i toplog srca, njezinom srčanošću, hrabrošću. Anom Rukavinom Erceg.

Napisavši pismo, Ana je postala svojevrstan glasnogovornik bolesnih koji bi, sigurni smo, baš kao i ona, poručili - želim život.

Svi građani RH mogu svojim malim doprinosom nazivajući na 060 9000 dati doprinos, simboličan iznos koji puno vrijedi. Kad se male ruke slože, sve se može.

Bilo kakva i simbolična donacija znači jako puno Zakladi i svima nama koji se trudimo i borimo za naše pacijente. 

Više o svemu pogledajte u videu! 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Maja Šuput i Frano Ridjan +0 Maja Šuput Celebrity Zbog seksi, neobične haljine u 6. mjesecu trudnoće Šuput je dobila zanimljivo pitanje pa dala isti takav odgovor

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene