Zanimljivo!

Vlado Kalember otkrio kojim ga je pitanjem šokirala bivša supruga Ana Rucner: ''Kakve ti veze imaš sa...?

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Vlado Kalember - 2 Vlado Kalember - 4 +0 Vlado Kalember - 3 Galerija

Vlado Kalember i njegova Srebrna krila upravo su izdali Vladinu biografiju. Iako počinje sa "rodio sam se", ipak je vrlo neuobičajena. Nije ukoričena i ne sadrži stotine stranica, već je satkana od predivnih nota i stihova. Riječ je o pjesmi znakovitog naziva "To sam ja", u kojoj je jedan dio Vlado posvetio i sinu. Za čim jedino žali u životu, zašto mu je najkraći koncert trajao tek 20-ak sekundi, ali i kojim ga je pitanjem šokirala njegova bivša supruga Ana Rucner, doznajte u prilogu Anje Benete za IN magazin.

Fotografijom kad je imao jednu godinu Vlado Kalember odlučio je najaviti svoju notnu biografiju. Jedna od najvećih zvijezdi bivše države umjesto u knjigu svoj je život sažela u pjesmu znakovitog naziva "To sam ja", koju je opjevao sa svojim Srebrnim krilima.

Pogledaj i ovo showbuzz žarili i palili Prije 30 godina žene su za njim uzdisale - kakva je situacija danas?

''Mi smo kao ekipa bili malo dosadni, niti smo pili, niti smo se drogirali. Bili smo zgodna ekipa, voljeli smo se zabavljati, ali normalno. Nismo nikad otišli ni u out ni u korner. Ta biografija ili autobiografija bila bi malo dosadna, ne bi imala neke situacije kao nešto što je bilo zabranjeno. Da ne bila dosadna biografska knjiga, napravljena je poludosadna biografska pjesma'', objašnjava Vlado Kalember. 

Stihove posljednje strofe posvetio je sinu Darijanu...

''Valjda kad u životu potrošite i te silne ljubavi, onda shvatite da je ljubav koju dajete djetetu i koju ono daje vama zapravo najvažnija i najljepša. Ja uživam u odnosu sa svojim sinom, imamo jako dobar odnos'', govori Vlado.

Vladin sin, kojeg je dobio u braku s našom proslavljenom violončelisticom Anom Rucner, nedavno je i sam počeo pokazivati zanimanje za glazbu.

Hoće li Darijan koji neodoljivo nalikuje na oca, tatu naslijediti na pozornici, ne znamo, no jedno je sigurno - zavidnu Vladinu karijeru teško je nadmašiti.

''Mi smo kao klinci maštali o tome da radimo koncerte, svirali smo najveće, maštali smo da snimamo u vrhunskim studijima, snimali smo u najboljima, maštali smo da sviramo u velikim sportskim dvoranama, a svirali smo na stadionima. Svirali smo po cijelom svijetu - Južna, Sjeverna Amerika, Australija, Novi Zeland, jedino još kod Kineza nismo prošli, ali oni tada nisu bili fora'', priča Vlado.

Davne '84. s Izoldom Barudžijom Vlado je bio i na Eurosongu. Jugoslavenski Beatlesi, kako su Srebrnim krilima tepali u Bugarskoj, s Vladom na čelu žarili su i palili čitavim Balkanom. O nezaboravnim anegdotama s koncerata mogli bi snimiti poduži film. Od stampeda obožavatelja kako bi izvukli živu glavu jednom su morali bježati, prisjeća se Vlado, ne samo oni već i vojska i policija, pa čak i konji koji su osiguravali koncert.

"Mi smo utrčali u garderobu i zaključali se. I nakon nekog vremena šef policije vikao je: 'Huligani, huligani, otvorite!' Bilo je situacija kad su pucale bine. Mi sviramo koncert, onda pukne bina i onda mi nastavimo dalje jer rampe su, hvala Bogu, ostale. Bili smo u Makedoniji na stadionu i svirali smo ravno jedno 20 sekundi i riknula je trafostanica iz koje smo vukli struju i pola grada bilo je u mraku'', prisjetio se Vlado. 

Prvi singl Ana prodali su u više od 100 tisuća primjeraka, no možete li vjerovati da Vladu najvažnija Ana u njegovu životu, bivša supruga i majka njegova sina, uopće nije mogla povezati sa Srebrnim krilima?!

"Ja se sjećam kad sam bivšu suprugu upoznao i kad smo došli kod mene u stan, i dok sam ja kuhao kavu, ona je vidjela na zidu one dijamante zlatne ploče i ona meni veli: 'Kakve ti veze imaš sa Srebrnim krilima?''' priča Vlado. 

Jedan od najvećih zavodnika na ovim prostorima u svojoj glazbenoj karijeri ne bi ništa mijenjao, a na privatnom planu promijenio bi samo jedno.

''Pa, kad bih nešto mijenjao, imao bih još jednu curicu koju godinu mlađu da ju veliki braco štiti od ovih mangupa", priznaje Vlado. 

Jedva čeka ponovni susret sa svojom publikom. Ni korona nije uspjela pokidati tu neraskidivu nit koja ih spaja više od četiri desetljeća.

"I nogometaše i nas treba cijeniti. Mi volimo to što radimo. Dokaz vam je neki nogometaš koji je zaradio za pet pokoljenja njegovih i kad trener vadi van, on skoro plače. Tako mi volimo svirati", priča Vlado. 

A kad ponovno zasviraju, na radost svoje vjerne publike, ne namjeravaju stati.

"Ne tako davno sjedim s Nenom Belanom i velim: 'Kume, dokle ćemo mi?' Kaže on meni: 'Dok ide, ide''', ispričao je Vlado za kraj. 

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene