Prelazite li na drugu stranu ulice?

Upoznajte opasne pse i riješite se predrasuda

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Jeste li i vi jedan ili jedna od onih koji prelaze na drugu stranu ulice kad im ususret dolazi neka naizgled opasna pasmina pasa?

Ako jeste, sada imate priliku upoznati sasvim drugačije lice pasa od kojih većina ljudi, zbog pogrešnog mišljenja, zazire, a, tko zna, možda i promijeniti navedenu naviku.

Koliko ste puta čuli ˝kakav vlasnik-takav pas˝? Dan opasnih pasa bio je predviđen upravo da bi pokazao točnost ove uzrečice. I zaista, stafordi i pit bull terijeri pokazali su svoju razigranost i poslušnost igrajući se s djecom i svojim vlasnicima, a jedino što je u druženju nastradalo bila je loptica za kojom su neumorno trčali.

Nikolina Lešić Peći i Igor Pintarić ponosni su vlasnici staforda, a svoju djecu, Lauru i Frana, odmalena su odgajali uz pse nad kojima ovi mališani imaju uistinu neviđenu kontrolu.

˝Ona ima kontrolu nad tim psom jer je odgojen kako smo mi htjeli. Pas osjeća njezinu nježnost, toplinu i malenkost te da je ona djevojčica s kojom se nema što navlačiti˝, kaže Laurina majka.

Pogledaj i ovo Maja Šuput Već točno zna Evo kako su naše zvijezde preživjele razvod, a kako će izgledati onaj Maje Šuput ako do njega dođe: "Moj muž ako bude bivši..."

Kako biste postali vlasnik ovakvih pasmina, trebali biste ispunjavati i određene zakonske predispozicije, primjerice biti nekažnjavani, imati više od 18 godina i biti radno sposoban.

A s obzirom na to da svakom psu za socijalizaciju, neovisno o pasmini, treba čvrsta ruka, Andrea Galetić savjetuje: ˝S obzirom na to da je to vrlo dinamična pasmina i traži više kretanja, održavanje dlake i ishrana su vrlo jednostavni i nema nikakvih problema. Potrebno je što više ga izvoditi u društvo drugih pasa i među ljude, iako, mnogi ne znaju da je u većini šoping centara u Zagrebu dopušten pristup psima.˝

Važno je napomenuti da se nijedan pas ne rađa agresivan. Dapače, stafordi su poznati kao odani psi koji su u često spašavali živote svojim vlasnicima, jer je poznato da svoju obitelj brane do smrti. Stoga, zaboravite predrasude jer, kao što vidite, sve što vam ovi psi mogu napraviti je - izlizati vas do besvijesti.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene