čudni su putevi Gospodnji

Član žirija Masterchefa Stjepan Vukadin otkrio sve o ljubavi prema kuhinji, ali i tome kako je umalo postao svećenik!

1/20 >> Pogledaji ovu galeriju Stjepan Vukadin, chef i član žirija Masterchefa - 1 Stjepan Vukadin, chef i član žirija Masterchefa - 2 Stjepan Vukadin, chef i član žirija Masterchefa - 3 Stjepan Vukadin, chef i član žirija Masterchefa - 4 Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin Stjepan Vukadin +9 Stjepan Vukadin Galerija

S 14 godina otišao je u sjemenište i zamalo postao svećenik. No onda je shvatio da je njegov pravi poziv kuhanje. Chef Stjepan Vukadin danas je jedan od najboljih mladih kuhara, a gledamo ga i kao člana žirija Masterchefa. Sve o svojem kulinarskom, ali i privatnom putu, podijelio je s ekipom IN Magazina.

Već kao dječak Stjepan se zaljubio u kuhinju i sve u njoj.

Pogledaj i ovo Stjepan Vukadin ''brate...'' Damir Tomljanović objavio fotografiju chefa Vukija i tek rođene kćeri, a onda mu je uputio i originalnu čestitku!

"Sjećam se pokojne babe, kad je radila puru i miješala sat, sat i pol vremena, bio sam nešto i oko strica dok je radio gradele, tu je nekako krenula moja ljubav prema kužinavanju. Nas je šestero braće i sestara. Pokojna baba dok je bila živa, živjela je s nama, mater i otac. Mater i baba su tu predvodnice bile u našoj kući što se tiče kužinavanja", prisjetio se Stjepan.

I kako bi se reklo: čudni su putevi Gospodnji. Danas jedan od najboljih hrvatskih mladih kuhara, gotovo je postao svećenik. S 14 godina odlučio je otići u sjemenište.

"Probudim se mislim o tome, navečer misliš o tome. Znaš ono kad se zaljubiš, pa misliš o toj curi čim se probudiš, pa navečer kad ideš leći, tako je meni to nekako izgledalo. Rekao sam svojima, rekao sam stricu, rekao sam župniku don Filipu i njima je bilo drago u biti, što je to sve tako. I odlučio sam otići u sjemenište", otkrio je Stjepan.

Ubrzo je shvatio da to ipak nije za njega. Upisao je školu za kuhara i tako odredio svoj put. I na samom početku vatreno krštenje.

"Ja sam u prvoj sezoni bačen u vatru. Bio sam u nekom neobranom grožđu jer sam ostao bez chefa kuhinje, bez drugog kuhara i sve je palo na Stipu i tu se sjećam direktorovih riječi ''Stipe što ćemo''. Stipe ono mulac, 15-16 godina, reko direktore, što ćemo, idemo radit", ispričao je Stjepan.

"U prvoj sezoni kada sam ušao u kuhinju, imao sam 108 kila, na kraju sezone, sam spao na 82, tako da mislim da to sve govori", zaključio je.

Od tada je itekako izbrusio zanat. Tko god je kušao nešto s njegova menija, sigurno kući nije otišao razočaran. A na tom meniju najčešće će se naći riba.

"Jednostavno bi bilo suludo spremati išta drugo jer imamo mnoštvo dobrih stvari, namirnica koje su nam tu praktički pred nosom. Tako da je riba definitivno forte", pojasnio je.

Pravi gurmanski spektakl nedavno je priredio na festivalu hrane u Grčkoj.

"Dobio sam poziv od gospođe Inge Badurine. Festival se zove ''Taste the Mediterranean'' i tu sam išao predstavljati Hrvatsku po ekskluzivnim grčkim rezortima i kuhao sam sa četiri šefa kuhinje. Jedno jako lijepo iskustvo. Ljudi su ostali oduševljeni, pozitivne reakcije. To je bio jedan način da promoviramo samu Hrvatsku", izjavio je Stjepan.

I dok danas ocjenjuje druge kao žiri Masterchefa, privatno ipak nije tako strog.

"Nama kuharima je nekako, ja bih rekao najmrskije kuhati za sebe. Tako da, što god nam netko sa strane spremi. Bitno da je kuhano, bitno da je na žlicu. Znamo koliko je teško kuhati i zadovoljiti gosta", priznao je.

Njemu je pak najveća kritičarka supruga.

"Mislim da je moja draga Katarina, žena, njenih kritika se nekako, neću reći bojim, ali ona mi je tu najveći kritičar, najveća podrška. Kad izbacim neko novo jelo na meniju, ona je među prvima koji ga proba", otkrio je.

Pred chefom Stjepanom, kao i drugim članovima žirija, još je mnogo jela za kušati u MasterChefu. Borba za najboljeg se nastavlja, a što nas sve čeka, ne propustite pratiti od ponedjeljka do četvrtka nakon serije "Bogu iza nogu" na Novoj TV!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

1/12 >> Pogledaji ovu galeriju Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman Bianca i Roman +7 Bianca i Roman Celebrity Izraz lica Maje Šuput govori sve o neugodnom susretu s osobom iz prošlosti: "Vi se mene ne sjećate? Prije puno godina..."  

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Damian Hurley (Foto: Instagram) Damian Hurley (Foto: Instagram) Damian Hurley (Foto: Profimedia) Elizabeth i Damian Hurley (Foto: Instagram) +0 Elizabeth i Damian Hurley (Foto: Instagram) Celebrity Prvi put se pojavili u javnosti nakon vijesti koja ih je razbjesnila, a njihovi izrazi lica odaju da im i dalje zbog svega nije baš lako

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene