Za svaku pohvalu

Lupino je odavno našao put do dječjih srca, a sada je opet pokazao svoju skromnost: "Djeci i starijima svi trebamo pomagati!

1/11 >> Pogledaji ovu galeriju In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini In Magazin: Stephan Lupino u Banovini +0 In Magazin: Stephan Lupino u Banovini Galerija

Umjetnik svjetskog glasa i velikog srca još jednom je pronašao način kako pomoći najpotrebitijima. Ovog puta odlučio je razveseliti mališane u Sisku, pogođene strahovitim potresom. O čemu je riječ, zna Anja Beneta.

"Umjetnost u vrtlogu strasti, nemira i napetosti" stigla je i u Sisak. Riječ je o još jednom hvalevrijednom potezu Stephana Lupina koji se u potresom ranjenom Sisku odlučio na donacijsku izložbu. Novoizgrađena Strukovna škola Sisak, koja je nekoć služila kao skladište humanitarne pomoći, ugostila je tako 50-ak umjetničkih fotografija, reljefnih slika i skulptura našeg umjetnika svjetskog glasa kao simbol vjere i nade u bolje sutra.

Pogledaj i ovo Alen Bičević kao Gabi Novak, TLZP - 23 Nije bilo jednostavno! Alen Bičević briljirao je kao Gabi Novak i odnio svoju drugu pobjedu u hit-showu: "Osjećaj koji sam imao je famozan, nešto neopisivo!"

"Evo, otvorili smo izložbu koja spaja humanost i umjetnost zajedno. Izložba je bila u Gliptoteci i sad je cijela preseljena ovdje. To je moja donacija gradu Sisku i stradalima u Sisku", izjavio je Stephan Lupino.

"Ovom gradu to znači puno, ovoj županiji, da ovo mjesto može biti osim mjesta za skupljanje humanitarne pomoći i mjesto za školovanje učenika strukovne škole Sisak. Da ona može biti jedno izvrsno mjesto za izložbe, prostor kulture, prostor kulturnog razvoja. Ova Lupinova izložba kao jedan vrhunski događaj zaista znači puno", izjavio je pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sisačko-moslavačke županije Darijan Vlahov.

Lupino je nebrojeno puta pokazao svoje veliko srce i osjetljivost prema najranjivijim skupinama - djeci i starijima. Za djecu Siska, čiji su domovi stradali u potresu, Lupino je donirao čak sedam vrijednih vintage fotografija. Kao da ni to nije dosta, umjetnik lavljeg srca naknadno je odlučio darovati još nekoliko fotografija, sve kako bi što više djece vratio osmijeh na lice.

"Za djecu i za starije svi trebamo pomagati. Ja uvijek pomažem, najviše pomažem za djecu, a i za starije treba pomagati jer su oni nemoćni", smatra Lupino.

Skromni umjetnik, čija djela govore mnogo više od riječi, odavno je našao put do dječjih srca. I danas mu oči zasuze kad se sjeti humanitarne, potresne serije fotografija "Moji anđeli", nastalih u zagrebačkoj Klinici za dječje bolesti. Bila je to, kaže, velika prekretnica u njegovoj karijeri, kad je shvatio da umjetnost bez humanosti nema vrijednost. Zato za mlade naraštaje ima samo jednu poruku.

"Mladima bi preporučio da se inspiriraju radovima i umjetnošću i da budu bolji ljudi. Jer, bez umjetnosti nema života", zaključio je.

Inspirairat će se moći puna dva mjeseca, koliko Lupinova izložba ostaje u Sisku. A onda će se lupinizam dalje širiti Lijepom našom.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene