Sve je bilo savršeno!

Marin Čilić progovorio o proslavi prve godišnjice braka: ''Kristina i ja vjenčanja se često sjetimo''

Marin Čilić (Foto: IN Magazin) Marin Čilić (Foto: IN Magazin) In Magazin 1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Marin Čilić (Foto: IN Magazin) Marin Čilić (Foto: IN Magazin) Marin Čilić (Foto: IN Magazin) Marin Čilić (Foto: IN Magazin) Marin Čilić (Foto: IN Magazin) Marin Čilić i Kristina Milković (Foto: Instagram) Marin Čilić i Kristina Milković (Foto: Instagram) Marin Čilić i Kristina Milković (Foto: Instagram) +0 Marin Čilić i Kristina Milković (Foto: Instagram) Galerija

Marin Čilić nije samo vrhunski nego je i plemenit sportaš. U trenucima između teniskih mečeva pronalazi vremena kako bi pomogao djeci u ostvarivanju njihovih snova. Njegova Zaklada priprema veliki humanitarni teniski turnir na kojem će zaigrati zvijezde poput Modrića i Rakitića. O prijateljstvu upravo s njima, svojim počecima, očekivanjima, ali i proslavi prve godišnjice braka, Marin je razgovarao s našom Lanom Samaržijom.

Sportsko-teniski događaj dobio je humanitarni predznak, a Zaklada Marin Čilić 12. lipnja će ga provesti u djelo. Projekt ''Gem, set, Hrvatska'' okupit će najveće hrvatske sportaše koji će zaigrati za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta u OŠ Tordinci u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Ta škola, naime, nema ni dvoranu ni igralište na otvorenom, a ta je činjenica Marina vratila u djetinjstvo i nimalo jednostavne početke:

Pogledaj i ovo Marin Čilić i Kristina Milković - 2 Pravi romantičar Naš tenisač na emotivan način obilježio je važan dan sa suprugom Kristinom: "Svaki dan s tobom je proslava"

''Odricanja je bilo potrebno jako puno, možda čak istaknuo bih odricanja mojih roditelja jer oni su ti koji su prvo ugradili u mene i taj odgoj i nakon toga predanost prema onome što radim. Odvojili su strašno puno vremena u to vrijeme kada sam bio dijete, kada mi je bila potrebna najveća potpora'', priča nam. 

Iako su se mnogi tada čudili ideji njegova oca Zdenka, ono što je on napravio za Marina i njegovu braću, gesta je koja, kaže Marin, najbolje opisuje koliku su mu potporu dali roditelji:

''1996. godine, kada sam sam imao 8 godina roditelji su odlučili napraviti teniski teren isključivo zbog mene, da se mogu baviti tenisom, i da imam više mogućnosti. I što mi je, rekao bih, bilo prijeko potrebno za daljnji razvoj. Vrhunski sport nije lagan, ali ne žalim ni jedne sekunde što sam dao u sportu'', priča nam. 

Upravo su ga predanost i žrtva doveli do vrhunskih rezultata u sportskoj karijeri. No Marin je iznimno sretan i na privatnom planu. Iza njegove supruge Kristine i njega prva je godišnjica braka:

''Stigli smo proslaviti godišnjicu, ali mi to uvijek volimo na privatan način... Znamo se često sjetiti vjenčanja, i cijele organizacije i cijelog tog dana, i žalimo što nemamo češće takvih zabava jer smo se stvarno lijepo proveli i bilo nam je sve savršeno, a sve ostalo ide svojim tokom, ja imam svoju karijeru, Kristina ima svoju'', priča nam. 

Njegova Kristina, nakon 8 godina veze koju su okrunili brakom, s njime se, naime, preselila u Monaco, gdje on živi već deset godina. Ondje je otvorila tvrtku te radi kao konzultantica za upravljanje ljudskim resursima. Aktivno sudjeluje i u suprugovoj zakladi, gdje odluke donose zajednički. Marin kaže da je tako u svemu:

''Sve zajednički, više-manje sve zajednički. Lijepo se družimo i dobro komuniciramo i mislim da je to najbitnije'', kaže nam. 

Supruga s njim često putuje i na njegove mečeve te mirno i suzdržano, baš kao i on, proživljava sve pobjede i poraze. Marin se nada kako će njezino prisutstvo donijeti i sreću na terenu, baš kao što se dogodilo Ivanu Ljubičiću i Novaku Đokoviću, koji se često šale da ostvaruju bolje rezultate otkada su u braku:

''Možda im se poklopilo tako, nadam se da će i meni, da će neki grand slam past, ali uostalom 2018 je obilježena za nas kao fenomenalna godina u timskom smislu. Osvojili smo Davis kup što smo dugo sanjali, pa možda je i to razlog tko zna. U svakom slučaju čovjek jednostavo dobije tu veću odgovornost i ušao je u drugi korak u svom životu'', priča nam. 

A za Marina je to itekako važno. Osim tenisa, obitelj je, kaže, najvažnija stvar u njegovu životu:

''Mislim da obitelj općenito nosi jako puno vrijednosti, i mislim da je jako bitna ta sigurnost. Ja i Kristina poznajemo se jako dugo godina i potpora smo jedno drugom'', kaže. 

Tako će biti i u nadolazećim mečevima, i životnim i teniskim. Pred njim je Roland Gaross i voljeni Wimbledon, na kojem je prije dvije godine ušao u finale:

''Volim igrati grand slam turinire, volim te trilere, pogotovo u pet setova. Mislim da mi ovaj Rolland Garross može pomoći da dođem do prave formne, a možda i do najboljeg rezultata na grand slamovima'', priča nam. 

Tomu se i mi nadamo. Nakon napornog rada, Marin to itekako zaslužuje!

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

  1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Christopher Atkins, Brooke Shields (Foto: Profimedia) Brooke Shields (Foto: Instagram) Brooke Shields (Foto: Instagram) +5 Brooke Shields (Foto: Instagram) Celebrity Sjećate se filma ''Plava laguna''? Pogledajte kako glavni glumac izgleda poslije 39 godina

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene