ljubavna poslastica

Klapa Rišpet ima iznenađenja za brojne obožavatelje, vraća se svojim počecima: "Došla je u pravo vrijeme"

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Klapa Rišpet - 3 Klapa Rišpet - 2 Klapa Rišpet - 1 Ivo Amulić - 2 +0 Ivo Amulić - 1 Galerija

Klapa Rišpet se nakon duže prisilne glazbene stanke, polako vraća novim pjesmama. "Cukar" je skladba koju će Rišpetovci izvesti na ovogodišnjem Splitskom festivalu, njima posebnom, jer im je to 10. festival otkad postoje. Kakvo ljeto očekuju po pitanju nastupa, koja je nagrada pripala upravo njima na festivalu u Vodicama te na koga je Ivo Amulić cijelo vrijeme mislio dok je snimao novu pjesmu, zna ekipa In magazina.

Brojimo sitno do ovogodišnjeg izdanja Splitskog festivala, a na Prokurativama će se po 10. put predstaviti Klapa Rišpet ovog puta s ljubavnom baladom.

"Ovo je povratak u rikverc nekim počecima Rišpeta, mislim da momentalno fali lipih dalmatinskih pisama, pogotovo u eteru. Nešto je slično Luminu, Prsti zapleteni, lipa, lipa, lagana pitka dalmatinska pisama, koja će se pivat", rekao je Pero Kozomara. 

"'Šećer' govori o vječnoj ljubavi o tome kako si je čeka cijeli život i eto sad je napokon tu. Ja se tako nekako u zadnje vrime osjećam u svome životu tako da mi je ova pisma na neki način došla u pravo vrime kad tako nešto i proživljavam", ispričao je Ivo Amulić. 

Lokacija snimanja videospota bila je prekrasna plaža u Ninu, ali i stara gradska jezgra u Zadru. Lagana ljubavna balada Ivu je osvojila na prvo slušanje i priznaje nam na koga je mislio dok je snimao pjesmu.

"Ja kad sam piva tu pismu ima sam negdi ovde u primisli sliku moje djevojčice i na nju sam mislija kad sam piva - da sam je cili život čeka", rekao je Amulić. 

Rišpetovci su presretni što se napokon dešavaju pomaci kada su u pitanju najave koncerata, kažu - predug je bio period bez nastupa i pjevanja. No, i za to vrijeme su stvarali nove pjesme.

"Zapravo možemo završiti već i novi CD koliko se skupilo pjesama. Bit će novih iznenađenja, bit će i interesantnih dueta, ali sve će te doznati na vrijeme. Ako nam mjere dozvole, ja jedva čekam i zaista smo od volje napraviti možda ponovo Spaladium arenu s nekim drugim gostima, ponovno neke veće stvari u Zagrebu. Ovo ljeto smo planirali čak raditi i pozornicu u Opatiji", otkrio je Kozomara. 

I Ivo sprema poneko glazbeno iznenađenje pa će se tako u sklopu ovogodišnjeg Splitskog čuti i zvuci Tutti Fruttia.

"Ovo mogu tebi reć - skupit ćemo se jedna šira ekipa Tutti Frutti benda skupa s Tomom Mrduljašom koji je direktor Splitskog festivala i pokušat ćemo napraviti jedan lipi koncert na Rivi. Bit će tu Jare i Sunara iz Dalmatina, doći će naš Bego, doći će Dado Pastuović, mislim da će doći i Neno Ninčević skupa sa mnom i s Tomom. To će biti lipa zezancija u sklopu tih večeri Splitskog festivala", ispričao je Amulić. 

Od osnutka pa do danas Klapa Rišpet je uspjela prikupiti značajan broj nagrada, od struke, ali i vjerne publike. A upravo još jedno priznanje stiglo im je s festivala iz Vodica.

"Ove godine su po prvi put dodijeljene nagrade za najveći hit zabavne glazbe u protekloj godini. I evo mi smo dobili čast prve godine da osvojimo sa pjesmom "Maka, maka" kao najizvođeniju prošlogodišnju pjesmu u Hrvatskoj i kao najveći zabavni hit u Hrvatskoj. Imamo 4 Cesarice, nominacije za Porin, ali ovo nam je prva u tom miljeu nagrada i hvala vam svima", zahvalio je Kozomara. 

A polako s vraćanjem u staro normalno vjerujemo kako će Rišpet još dugo puniti police priznanjima kojima im bezrezervno publika zahvaljuje na svemu što stvaraju.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

Pogledaj i ovo In Magazin: Nives Celzijus - 4 sasvim iskreno Nives Celzijus prisjetila se vremena kada je bila žrtva vršnjačkog nasilja i otkrila kako danas odgaja svoju djecu: "Zato što sam bila drugačija!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene