Velika tuga

Marko Nikolić otišao u "Bolji život", a svi će ga pamtiti upravo po ulozi Gige Popadića

Marko Nikolić i Dragana Mičalović (Foto: Instagram) Marko Nikolić i Dragana Mičalović (Foto: Instagram) Instagram 1/1 >> Pogledaji ovu galeriju +0 Marko Nikolić i Dragana Mičalović (Foto: Instagram) Galerija

Legendarni glumac iz serije "Bolji život" preminuo je 1. siječnja, a vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama je objavila njegova kći Mina.

Netom nakon što se Hrvatskom proširila vijest o iznenadnoj smrti Ive Gregurevića, doznalo se da je glumački svijet napustio još jedan velikan.

Pogledaj i ovo In Magazin: Amerikanka Olivia - 3 Prati ju 50 tisuća ljudi Amerikanka hrvatskih korijena o navikama i mitovima Hrvata koje dijeli sa svojim pratiteljima: ''To je jedan od razloga zašto sam ostala ovdje!''

U 73. godini života u Beogradu je preminuo legendarni Marko Nikolić. Giga Popadić otišao je u "Bolji život".

Legendarni glumac iz serije "Bolji život" preminuo je 1. siječnja, a vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama je objavila njegova kći Mina.

Marko Nikolić bio je proslavljeni kazališni, televizijski i filmski glumac. Diplomirao je na beogradskoj akademiji, a ostvario je uloge u više od 80 filmova i TV serija. No najveću slavu stekao je glavnom ulogom Dragiše Gige Popadića u TV seriji "Bolji život", koja je od 1987. do 1991. rušila rekorde gledanosti u bivšoj Jugoslaviji.

"Mi smo dobili prvih 12 epizoda, ja sam sam sebi rekao, ovo ne smiješ da propustiš, lopta ti stoji na jedanaestercu, biraj u koji ćeš ugao da gađaš. Znao sam da će ovako biti. Moja žena i moja ćerka stalno se pitaju, da li sam ja bio ovakav kakav sam sad, ili sam postao ovakav zato što sam igrao Gigu Moravca. Znači da su oni pogodili, da to jeste u svakoj srednjoj klasi, ja sam jedan običan čovjek koji ima ženu apotekaricu, koji ima istu bednu platu kao ja i tako dalje", izjavio je Nikolić jednom prilikom.

"Bolji život" vrlo je kritički, za svoje vrijeme, obrađivao aktualne teme, a kultna serija na popularnosti ne gubi ni tri desetljeća nakon prvog emitiranja.

"Djeca gledaju mnogo i uopće ne pitaju zašto jedni drugima govore druže ili kako to sindikat vodi u Grčku žene ili kako se to dele polutke, svinje iz kamiona ili usmrdela riba, uopšte se ne pitaju".

Među filmovima koje je snimio su Prvi splitski odred, Grlom u jagode, Montevideo, Bog te video! i Parada. Dobitnik je nagrade "Pavle Vuisić", koju dodjeljuje Udruženje filmskih glumaca Srbije za životno djelo.

Glumio je gotovo do posljednjeg trenutka, prije negoli što je otišao u bolji život. Cijeli video pogledajte u prilogu.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.
 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene