poznato lice na dolcu

Svoju gastronomsku priču započeo je u prvoj sezoni "Masterchefa'', a sada ima i vlastiti brend!

1/5 >> Pogledaji ovu galeriju Mario Bobanović - 1 Mario Bobanović - 2 Mario Bobanović - 3 Mario Bobanović - 4 +0 Mario Bobanović Galerija

Kako jesti zdravo i balansirano, otkrit će vam poznati chef Mario Bobanović u prilogu IN magazina. Svoju gastronomsku priču započeo je u prvoj sezoni showa "Masterchef", a nakon rada u restoranima s Michelinovim zvjezdicama, pokrenuo je vlastiti gastrobrend. Cilj mu je prehranom utjecati na kvalitetu života, ali i vratiti staru slavu namirnicama domaće proizvodnje.

Mario Bobanović dobro je poznato lice na zagrebačkom Dolcu. Posjećuje ga svakodnevno jer osnova svih jela koja priprema leži u domaćim namirnicama.

Pogledaj i ovo Stjepan Vukadin ''brate...'' Damir Tomljanović objavio fotografiju chefa Vukija i tek rođene kćeri, a onda mu je uputio i originalnu čestitku!

"Kad čovjek ovo vidi, zna da je domaće, zna da ne govori španjolski", istaknuo je chef.

Za hranjivo jelo važno je imati svježe sastojke. A tek uz kratku termičku obradu njihova nutritivna vrijednost bit će maksimalno iskorištena.

"Ja kad dođem tu i pogledam kumici u prste, znam da je kopala, vadila to iz zemlje. Za ono što je došlo iz Maroka, Italije, ne znam što se radilo. Nisam znanstvenik i nemam mjerač pesticida", ispričao je Mario. 

Vjerujući u onu kako je manje više, a ne u gastronomsko gomilanje i natjecanje tko će više i bolje, nastao je i Marijev zdravi brend. ''Food for life'' proizvod je njegove ljubavi prema kulinarstvu, a želja mu je i dokazati kako uz jednostavnu pripremu baš svatko može jesti uravnoteženo.

"Proteini, ugljikohidrati, masnoće. U svakom slučaju, želimo da tuna u sredini ostane medium. Vidimo u presjeku da se još uvijek crveni. Za početak mislim da je svega previše. I količinski i kvantitativno i nutritivno", dao je Mario upute za pripremu. 

Baš zato ljudi sve češće imaju problema s kilogramima, što pak vodi do bolesti. "Za ručak oko 500, 600 kalorija, tu negdje je prosjek u balansu sa svim što je potrebno. I proteini, meso, maslinovo ulje koristimo", rekao je chef. 

A na konkretnom tanjuru to izgleda ovako. "Tuna, čimule, bundeva. Sve je minimalno obrađeno, blanširano, lagano zgrijano na tavi. Tako su jeli naši stari kad god bi uspjeli savladati tunu", objasnio je Mario. 

Uz riblja na meniju su i mesna te vegetarijanska jela. A kako bi ih doveo do savršenstva, potreban je jednako tako uigran tim kuhara.

"Ne sudarati se s kolegama, pogotovo kada imaš nož u ruci. Biti pristojan, biti brz, biti čist. Neke stvari koje su fundamentalne i osnovne. Genijalnost dolazi na bazi osnovnog. I biti znatiželjan. Volimo pjevati, smijemo se puno, plačemo isto", istaknuo je Mario što je važno. 

Svoja znanja taj je chef stekao radeći u ponajboljim restoranima, onima koje krase Michelinove zvjezdice, a sve je počelo prije deset godina, kada se okušao u showu "Masterchef". Zahvaljujući znatiželji  od arhitekta je postao vrhunski kuhar.

"Arhitektura traje duže, cijeli je proces neusporedivo kompliciraniji. Kuhanje je mnogo zabavnije, sve se događa puno brže. Na kraju imate to zadovoljstvo staviti to pred gosta i vidjeti nasmiješeno lice", pojasnio je Mario. 

I baš zbog onih koji kušaju njegova jela, on ih i priprema s toliko ljubavi. U gastronomiji, vjeruje Mario, još nije sve izmišljeno. Uvijek ima prostora za novitete. A ono što je uzbudljivo u ovoj branši jest to što isto jelo dvaju različitih kuhara može biti potpuno različito.

IN magazin gledajte od ponedjeljka do petka u 17:30 na Novoj TV, a propuštene emisije pogledajte besplatno na novatv.hr.

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene