Jedva čekamo

Stiže prava poslastica! Lado priprema genijalne plesne koncerte

Lado (FOTO: PR) Lado (FOTO: PR) 1/2 >> Pogledaji ovu galeriju Lado (FOTO: PR) +0 Lado (FOTO: PR) Galerija

Samo deset dana nakon zagrebačkog koncerta, 26. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, LADO će zajedno s umjetnicima Ansambla KOLO predstaviti zajednički program Ruku pod ruku 2.0.

Nakon ovogodišnjeg sudjelovanja na ethno summitu Tradicija Nova u Beogradu gdje su imali prilike nastupiti zajedno s kolegama iz Ansambla KOLO, umjetnici Ansambla LADO nastavljaju s pripremama za svoje tradicionalne rođendanske plesne koncerte.

Pogledaj i ovo PR DESETA KONCERTNA SEZONA LADO se vraća u Šibenik: Na Mihovilu izvode svoj novi raskošan program Lado(m) po svijetu!

Ansambl LADO pripremio je dva sata programa, koji će sadržavati neke od najpoznatijih koreografija s Ladova dugogodišnjeg repertoara, poput Slavonskih kraljica, Valpovačkog kola, Posavskih plesova i Linđa. Program nazvan Antologija II bit će izveden u Zagrebu, Slavonskom Brodu, Opatiji, a uz potporu Ministarstva kulture, i u Pazinu.

Ladovi antologijski programi koje je osmislio umjetnički voditelj Andrija Ivančan posvećeni su autorima i glazbenim obrađivačima koji su obilježili umjetnički put Lada, poput prof. Zvonimira Ljevakovića, dr. sc. Ivana Ivančana, Božidara Potočnika i Marijana Makara.

˝U mjesecu kada obilježavamo 69. rođendan, LADO organizira niz cjelovečernjih plesnih koncerata, a uz suradnju s kolegama iz Ansambla KOLO, posebno se veselimo nastupima i u drugim gradovima Hrvatske, osobito zato što prvi put nastupamo u prekrasnoj dvorani Centra Gervais u Opatiji.˝ izjavio je Krešimir Dabo, ravnatelj Ansambla LADO.

Lado (FOTO: PR) Lado (FOTO: PR)

Samo deset dana nakon zagrebačkog koncerta, 26. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, LADO će zajedno s umjetnicima Ansambla KOLO predstaviti zajednički program Ruku pod ruku 2.0.

Ova dva ansambla suradnju su obnovila 2016. godine i od tada neprestano razmjenjuju iskustva i grade međusobne odnose.

˝Nakon iznimno uspješne inicijalne suradnje s kolegama iz Ansambla KOLO 2016. godine, a koja se nastavila razvijati i kroz Ethno Summit već drugu godinu za redom, koncerti Ruku pod ruku 2.0 logičan su nastavak zajedničkih stremljenja ka što kvalitetnijem predstavljanju izvedbene tradicijske umjetnosti i zajedničkom pronalasku i kreiranju ideja u području folklornog kreativnog izraza˝, izjavio je Dabo.

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Adele (Foto: Instagram) Adele (Foto: Instagram) +0 Adele (Foto: Instagram) Celebrity Vijest o okupljanju "spajsica" posebno oduševila jednu pjevačicu, koja ih doslovno obožava

1/10 >> Pogledaji ovu galeriju Amal Clooney, George Clooney (FOTO: Getty) George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) +5 George i Amal Clooney (Foto: Profimedia) Celebrity Nema više motora za njega: Holivudskom miljeniku supruga zabranila lude vožnje, i to zauvijek

1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Gisele Bündchen (Foto: Profimedia) Gisele Bündchen (Foto: Profimedia) Gisele Bündchen (Foto: Profimedia) Gisele Bündchen (Foto: Profimedia) +2 Gisele Bündchen (Foto: Profimedia) Celebrity Bila je jedna od omiljenih anđelica, a onda je odjednom odlučila skinuti krila koja su je proslavila

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene