Kulturni spektakl

Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje Ansambl LADO: Koncert nakon četvrt stoljeća

LADO (Foto: Petra Slobodnjak) LADO (Foto: Petra Slobodnjak) Petra Slobodnjak 1/4 >> Pogledaji ovu galeriju LADO (Foto: Petra Slobodnjak) LADO (Foto: Petra Slobodnjak) LADO (Foto: Petra Slobodnjak) +0 LADO (Foto: Petra Slobodnjak) Galerija

Pulska Arena s nestrpljenjem očekuje 6. srpnja i nastup više od pedeset umjetnika Ansambla LADO, čuvara hrvatske nematerijalne baštine, koji će uz zahtjevne koreografije biti opremljeni i bogatom nošnjom teškom čak i do šest kilograma.

Veličanstvenim povratkom pulskoj publici Ansambl LADO će nakon četvrt stoljeća ponovno održati koncert u pulskoj Areni. Za ovaj koncert se traži karta više pa su puštene i dodatne karte u prodaju (za mjesta na travnjaku). Ovime naš proslavljeni Ansambl dokazuje da kultura čvrsto stoluje na hrvatskim pozornicama, poput našeg velebnog rimskog amfiteatra koji stoljećima ponosno prkosi vremenu.

Pogledaj i ovo Dua Lipa Idete? Dua Lipa dolazi u Hrvatsku! Potvrdila je datum početkom lipnja, ulaznice uskoro u prodaji

Naši vrsni umjetnici, uz zadnje sunčane zrake i na otvorenoj, zvijezdama okupanoj pozornici pulske krasotice, izvest će četrnaest glazbenih i plesnih točaka koji će dvosatnim programom očarati publiku. Sudionici će uživati u ovogodišnjem programu "Ideju regruti", naslovljenom po poznatoj koreografiji dr. sc. Ivana Ivančana. Važno je naglasiti da će vrhunski izvedene koreografije koje umjetnički potpisuje Andrija Ivančan, prvi put u povijesti Ansambla mnogobrojnoj pulskoj publici ispričati priče o običajima odlazaka mladića u vojsku te predstaviti tradicijsku baštinu otoka Cresa i Murtera, kao i moravskih Hrvata.

Ulaznice po cijeni od 80 kuna u prodaji su već od danas u sustavu www.ticketshop.hr te na svim prodajnim mjestima, a detaljne informacije potražite na www.ladoupuli.com. 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene