Boy Harsher

Dark electronic atrakcija Boy Harsher napokon u Zagrebu

PR PR Foto: PR

Dvojac iz Massachusettsa nastupit će u Močvari 11. svibnja. Kao predgrupa nastupit će elektronički duo HIDE iz Chicaga.

Dark electronic atrakcija Boy Harsher napokon dolazi u Hrvatsku. Nakon što ju je pandemija dvaput onemogućila, dvojac iz Massachussetsa otisnut će se na europsku turneju. Jedan od prvih koncerata održat će upravo u Zagrebu, i to 11. svibnja u Močvari, u organizaciji Stereotipa, dosadašnjeg serijala vrhunskih partija elektroničke glazbe.

Turneja će uslijediti nakon izlaska novog albuma The Runner kojim Boy Harsher pomiču granice, balansirajući između filmske glazbe i pop zvuka. Riječ je o soundtracku za istoimeni kratki horror film kojeg su sami producirali i režirali, a govori o procesu snimanja novog albuma.

Jae Matthews i Augustus Muller imaju već iskustva u filmu pa svoj kinematografski pristup primjenjuju i u glazbenim materijalima te svirkama uživo. Počeli su djelovati 2013. kao Teen Dreamz, no ubrzo mijenjaju ime u Boy Harsher. Glazbu im je teško staviti pod zajednički nazivnik, no u njihovom zvuku mogu se razaznati synth-punk, gothic, dark wave i industrial techno prožeti eteričnim vokalima. U svakom slučaju, Boy Harsher smatraju se najplesnijim izvođačima spomenutog zvuka, a tome je posebno doprinio njihov dosad najdinamičniji album Careful.

U nastupu u Močvari pridružit će im se također elektronički duo HIDE iz Chicaga, poznat po energičnim svirkama i angažiranom pristupu. Poput Boy Harshera, Heather Gabel i Seth Sher su multimedijski umjetnici koji djeluju i na području filma i vizualnih umjetnosti. Njihov intenzivni gothic/industrial zvuk obogaćen snažnim izražajnim vokalima može se najbolje dočarati kao prava ilustracija industrijske apokalipse.

Ulaznice su dostupne na svim prodajnim mjestima Entrija te na poveznici: www.entrio.hr/event/boy-harsher-10673

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene