PREMIJERNO U ZAGREBU

Dark electronic atrakcija Boy Harsher dolazi u Zagreb

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Dvojac iz Massachusettsa nastupit će u Močvari 31. ožujka 2020., a kao predgrupa nastupit će elektronički duo HIDE iz Chicaga

 Zamislite hladne zvukove koji kao da u trenu bivaju prekriveni toplim pokrivačem u golom industrijskom ambijentu noćnog kluba. Upravo takvom opisuju glazbu dark electronic dua Boy Harsher koji premijerno dolazi u Zagreb u sklopu svoje opsežne europske turneje. Upravo ovim nastupom u Močvari 31. ožujka 2020. godine Stereotip, dosadašnji serijal vrhunskih partija elektroničke glazbe, ulazi u novu fazu, tj, u pokretanje koncertnih aktivnosti pri čemu kao glavna mjerila ostaju kvaliteta izvođača i produkcije.

Pogledaj i ovo showbuzz Pionir trip hopa Rasprodan Trickyjev koncert u Močvari

Jae Matthews i Augustus Muller počeli su djelovati 2013. kao Teen Dreamz, no ubrzo mijenjaju ime u Boy Harsher. Glazbu im je teško staviti pod zajednički nazivnik, no u njihovom zvuku mogu se razaznati synth-punk, gothic, dark wave i industrial techno prožeti eteričnim vokalima. U svakom slučaju, Boy Harsher smatraju se najplesnijim izvođačima spomenutog zvuka, a tome je posebno doprinio njihov dosad najdinamičniji album Careful, izdan ove godine. Boy Harsher njime naglašava emotivne i evokativne pripovijesti garnirane energičnim plesnim elementima.

Duo iz Massachusettsa svoju evoluciju pripisuje uspješnoj turneji i brojnim svirkama posljednjih nekoliko godina. Putovanje i povezivanje s ljudima bilo je toliko važno da sad stvarno možemo eksperimentirati s našim materijalima, kažu Jae i Augustus. Oboje imaju iskustva i u filmu pa svoj kinematografski pristup primjenjuju i u glazbenim materijalima te svirkama uživo.

U nastupu u Močvari pridružit će im se također elektronički duo HIDE iz Chicaga, poznat po energičnim svirkama i angažiranom pristupu. Poput Boy Harshera, Heather Gabel i Seth Sher su multimedijski umjetnici koji djeluju i na području filma i vizualnih umjetnosti. Njihov intenzivni gothic/industrial zvuk obogaćen snažnim izražajnim vokalima može se najbolje dočarati kao prava ilustracija industrijske apokalipse.

Early Bird ulaznice po cijeni od 90 kn mogu se naći na svim prodajnim mjestima Entrija ili na poveznici: https://www.entrio.hr/event/boy-harsher-u-zagrebu-7293

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene