Slave 30 godina

Žera poručio: 'Mi smo oni koji traju!'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Žera iz Crvene jabuke najavljuje 30-godišnjicu benda, a tom je prilikom izdvojio malo vremena i dogovorio na pitanja našeg Showbuzz tima.

1. Iza vas je već 30 godina duga karijera, a čini se da i dalje nastupate sa istim žarom i da zaista živite to što radite. Da li ste se ikada umorili ovog posla?

Pogledaj i ovo Crvena Jabuka - 7 "Da nije ljubavi" Žera iz Crvene jabuke otkrio što očekuje publiku na velikom valentinovskom koncertu na splitskim Gripama!

30 godina brzo je to prošlo i nemamo takav osjećaj. Još uvijek je isti osjećaj onaj pravi koji te drži u emociji pjesmi.

Crvena Jabuka: Žera progovorio o tragičnoj nesreći u kojoj su poginula dvojica članova grupe

2. Slavljenička turneja nosi naziv 'Tamo gdje ljubav počinje', u kojem trenutku ili ako se sjećate, kojom pjesmom je počela ljubav između Crvene Jabuke i vaše publike?

Nije mi baš jasno na šta mislite jer mi nismo tipičan marketinški proizvod, mi smo oni koji traju i ostaju pjesama. Ima ih jako puno preko sto tako da ne mogu ja biti taj koji ce reći koja pjesma pogotovo što mi ne snimamo ploče da bi jedna pjesma bila kao A 1, nego su sve jedna cijelima zato se i zove album.

3. Ovom turnejom dolazite u mnoge hravstske gradove, a započinjete 07.03. u Karlovcu, dan nakon, 08.03. stižete u Osijek, pa 13.03. Zagreb i 11.04. Varaždin. Kako ste odabrali baš ove gradove?

Dolazimo u mnoge od Vukovara do Prevlake, a počinjemo u Karlovcu pa Osijek, Zagreb. Kalednarski je palo da su to prvi gradovi na touru. Mi ne pravimo razliku kad sviramo u Slavoniji, u Donjoj Moticini ili sad kada smo bili u Budimpešti pa idemo u Pariz i Dublin. Mi smo vam malo izvan onoga što ste navikli na estradi, možda da smo više u medijima ne bi trebalo objašnjavati.

4. Uz najavu vaše turneje spominju se i prijatelji. Imate jako puno prijatelja sa glazbene scene, da li se smije znati tko će biti prijatelji gosti na pojedinim koncertima?

Da, imam puno prijatelja i lažnih prijatelja. Ne bih otkrivao tko će biti.

5. Ove godine objavljujete i novi album. Možete nam reći nešto o njemu, kako će se zvati, koliko se pjesama nalazi i sa kime ste sve radili na njemu?

Da, objavljujemo, radi se. I kad budu konkretne informacije objavit ćemo, a ime albuma se uvijek daje na kraju pjesama. Isto to se ne planira u emociji nema planiranja i matematike ni pravila ni PR planova, zato postoje koncerti.

6. Što vama osobno znači ova turneja kojom slavite 30 godina?

Since 1985 dobro zvuči. Izgleda da je Jabuka bend kojem nikad nitko nije otvorio vrata 30 godina i zahvaljući pjesmi i koncertima postojimo. I dan danas svi nam zatvaraju vrata, a kad vidim kome otvaraju vjerovatno su razlog korijeni sarajevski, žalosno al tako je. Al eto sreća da ima ta nit publike, pjesme, emocije i naših nam ovih 30 znači puno puno.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene