napokon stali pred oltar!

Princeza se odrekla titule i novca samo da se može udati za čovjeka kojeg voli, protiv ovog braka organiziran je i prosvjed!

Princeza Mako udala se za svojeg dugogodišnjeg dečka Keija Komura nakon brojnih kontroverzi koje su pratile njihove zaruke.

Japanska princeza Mako napokon se udala za svojeg dugogodišnjeg dečka, a tim je činom ujedno izgubila i svoj kraljevski status. Nakon službenog dijela vjenčanja, Mako i njezin suprug održali su konferenciju za medije, piše BBC.

Pogledaj i ovo showbuzz poznat je i datum! Princezi je zbog skandala koji prate njezine zaruke narušeno zdravlje, a nakon što je odbila milijun dolara napokon će pred oltar

"Iznimno mi je žao ako je bilo tko imao neugodnosti zbog moje odluke i zahvalna sam svima koji su cijelo vrijeme bili uz mene. Što se tiče Keija - on je nezamjenjiv. Brak je bio jedina opcija za nas dvoje", rekla je medijima. "Volim Mako. Imamo samo jedan život i želim da ga provedemo s onima koje volimo. Jako mi je žao što je Mako bila pod velikim pritiskom zbog optužbi koje su dolazile na moj, ali i na njezin račun", rekao je Kei na konferenciji za medije.

Zbog kraljevskog vjenčanja u utorak je pred vijećnicom u kojoj su se vjenčali Mako i Kei održan prosvjed, a nezadovoljni građani Japana bunili su se protiv njihova braka. Mnogi su mu se počeli i rugati zbog toga jer je Kei kosu skupio u repić. Tamošnji tabloidi ismijavaju ga jer je to modni trenutak koji je u njihovoj kulturi neprimjeren, a zbog činjenice da se uskoro sele u SAD, prozvali su ih japanskom verzijom princa Harryja i Meghan Markle.

30-godišnja nećakinja japanskog cara zbog svega što se događalo posljednjih mjeseci ima PTSP, no nikada nije odustala od toga da se uda za ljubav svog života, iako zbog toga ostaje bez gotovo svega. Japanska kraljevska obitelj svojim ženskim članicama daje po milijun dolara kada napuste obitelj, a običaj je da se tim činom odriču i svih svojih kraljevskih titula. Mako je novac odbila te je postala prva članica tamošnje kraljevske obitelji koja je odbila sve povlastice koje joj obitelj nudi.

Princeza je unuka bivšeg cara Akihita od Japana, koji je abdicirao 2019. godine te ga je na tronu naslijedio njegov sin Naruhito, čija je Mako nećakinja. Sa svojim novopečenim suprugom Mako je još od srednjoškolskih dana, a zbog kontroverznog braka, jer Kei nije iz kraljevske obitelji, već pučanin, vjenčanje su odgađali nekoliko godina.

Očekuje se kako će par svoj novi život započeti u SAD-u.

Japanska kraljevska obitelj odgađala je vjenčanje zbog sporne veze koju je Kaijeva majka imala sa svojim bivšim zaručnikom i financijskih problema u koje je upala. U javnost su izlazili detalji njezina spora oko novca s bivšim, a obitelji mlade princeze zbog toga Kei nije bio prigodan bračni drug.

Prema pravilima japanske kraljevske obitelji, tron mogu preuzeti isključivo muškarci, a žene udavanjem uvijek gube kraljevski status te im se isplaćuje pozamašna cifra. Njezina teta Sayako posljednja je iz obitelji kojoj je oduzet kraljevski status kada se udala za gradskog službenika u Tokiju 2005. godine, no ona je prihvatila milijunski iznos od svoje obitelji.

Kei, koji radi u jednoj odvjetničkoj tvrtki, zaprosio je Mako u prosincu 2013. godine, a svoju vezu na daljinu održavali su u strogoj tajnosti, sve dok ona nije magistrirala u Velikoj Britaniji. Da planiraju vjenčanje, prvi su put najavili 2017. godine, a ubrzo nakon toga objavljeno je da će se par ipak vjenčati u studenom 2018. godine. Vjenčanje je kasnije odgođeno na 2020. godinu, kada je službenim priopćenjem bilo rečeno da par treba više vremena za planiranje ceremonije, pa onda i na 2021.

1/4 >> Pogledaji ovu galeriju Petar Grašo i Tonči Huljić Petar Grašo - 1 Petar Grašo +0 Petar Grašo Celebrity Danijela Martinović iznenadila potezom prema Hani Huljić, a napravila je i nešto što Grašo još nije

1/9 >> Pogledaji ovu galeriju Shiloh Jolie-Pitt (Foto: Profimedia) Shiloh Jolie-Pitt (Foto: AFP) Shiloh Jolie-Pitt (Foto: Profimedia) Shiloh Jolie-Pitt (Foto: Profimedia) +4 Shiloh Jolie Pitt (FOTO: Getty) Nekad i sad Šuškalo se da želi biti dječak i uzima muške hormone, no čini se da je kći slavnog bivšeg para od te ideje skroz odustala!

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene