Najbolji trenuci

VIDEO OVO se događa samo jednom – ostavili svijet bez teksta!

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Trenuci s dodjele Oscara koje ćemo pamtiti zauvijek.

Najdirljivije je bilo kad je Louise Fletcher, dobitnica Oscara za "Let iznad kukavičjeg gnijezda", govor zahvale završila na jeziku gluhih, obraćajući se svojim gluhim roditeljima. "Želim vam zahvaliti što ste me naučili da imam san", rekla je Fletcher na dodjeli 1976.

Pogledaj i ovo Eric Roberts - 1 Krenuli su istim stopama Cijela karijera stoji mu u sjeni slavne sestre, a prošlo ljeto posjetio je i Lijepu našu

Sramotni, kontroverzni trenuci koje (ne)želimo zaboraviti

Alfred Hitchcock imao je najkraći govor u povijesti dodjele. Primivši nagradu Thalberg 1968. rekao je: "Puno vam hvala".

Kada je Julia Roberts dobila Oscara za najbolju glumicu za film 'Erin Brockovich' 2001., slavna se glumica zahvalila apsolutno svima... Osim stvarnoj Erin Brockovich.

Jared Leto osvojio je svog prvog Oscara za najbolju sporednu mušku ulogu u filmu 'Dobro dileri iz Dallasa'. Pritom je održao dirljiv govor u kojem se prvenstveno zahvalio svojoj obitelji koja je i bila s njim na dodjeli. Ipak, posebnu zahvalu primila je njegova majka.Glumac je svog Oscara posvetio svim osobama koji su preminuli od AIDS-a i svima onima koji su se osjetili diskriminirani zbog onoga što jesu ili kako se osjećaju. Poslao je poruku i ljudima u Ukrajini i Venezueli, gdje već nekoliko mjeseci traju veliki prosvjedi unutar tih zemalja.

Kada je 1973. godine dobio Oscara za najboljeg glumca za ulogu u filmu 'The Godfather', Marlon Brando nije se pojavio kako bi primio tu prestižnu nagradu. Umjesto toga, poslao je Sacheena Littlefeathera da on održi govor umjesto njega. 'Brando je nažalost spriječen i ne može primiti ovu prestižnu nagradu zbog današnjeg odnosa filmske industrije i televizije prema američkim Indijancima ,' rekao je Littlefeather u svom govoru.

1999. kada je Gwyneth Paltrow primila Oscara za najbolju glumicu za ulogu u filmu 'Shakespeare in Love', slavna je glumica tijekom svog trominutnog govora cijelo vrijeme plakala, tresla se, radila grimase i zagrcnula se. Kasnije ju je Jack Nicholson zagrlio i otpratio iza pozornice.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene