Ma kakav One Direction!

Prije 20 godina ovi su dečki promijenili povijest glazbe: Pjevušite li i dalje njihove hitove?

Backstreet Boys (Foto: Screenshot) Backstreet Boys (Foto: Screenshot) screenshot 1/14 >> Pogledaji ovu galeriju Backstreet Boys (Foto: Screenshot) Backstreet Boys (Foto: Screenshot) Backstreet Boys (Foto: AFP) Backstreet Boys (Foto: AFP) Backstreet Boys (Foto: Getty Images) Backstreet Boys (Foto: Getty Images) Backstreet Boys (Foto: Getty Images) Backstreet Boys (Foto: Getty Images) Backstreet Boys (Foto: AFP) Backstreet Boys (Foto: Getty Images) +3 Backstreet Boys (Foto: Getty Images) Galerija

Megapopularni boy band 1990-ih i 2000-ih godina "The Backstreet Boys" prije 20 godina je objavio svoj legendarni album "Millennium".

Prije no što su dečki iz One Directiona pokorili svjetske glazbene ljestvice i postali miljenici tinejdžerica diljem svijeta, jedan drugi boy band palio je i žario pozornicama svijeta. 

Pogledaj i ovo Nika Turković - 1 Njezino vrijeme tek dolazi Nika Turković osvrnula se na dio života koji ju je oblikovao: ''Bila je to ogromna prilika i luksuz, prije sam stvarno bila dijete''

"The Backstreet Boys", američka glazbena grupa osnovana 1993. na Floridi, bila je jedna od najpopularnijih grupa 1990-ih i ranih 2000-ih. 

Vrećaste hlače, bijela odijela, mnogo gela u kosi i ljepuškasta lica članova benda – miks je to kojem djevojke diljem svijeta jednostavno nisu mogle odoljeti. Slavu im je donio prvi album "Backstreet boys" iz 1996., ali do planetarne popularnosti morali su ipak malo pričekati. No isplatilo se. 

Prije 20 godina pet mladih pjevača postalo je idolima milijunima ljudi, a za sve je zaslužan njihov napoznatiji album "Millennium" iz 1999., koji je označio prekretnicu tisućljeća, ali i karijere "The Backstreet Boysa". 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy #Millennium20 to our family all around the world… we love you more than we’ll ever be able to say. Thank you! Post your favorite memories today using #Millennium20

Objavu dijeli Backstreet Boys (@backstreetboys)

Hitovi poput "I Want It That Way", "I'll Be There For You" i "Larger Than Life" još uvijek su dragi mnogima, a u trenutku njihova objavljivanja apsolutno su pomeli glazbene ljestvice i plasirali boy band u zvijezdanu orbitu. 

U samo prvom tjednu nakon objave album je prodan u čak 1.134.000 kopija, a do kraj godine "Millennium" je postao najprodavaniji američki glazbeni album godine. Na slavnoj Billboardovoj ljestvici hitova zadržao se nevjerojatna 93 tjedna u komadu, a do danas ostaje 4. najprodavaniji album na svijetu.

AJ McLean, Howie Dorough, Nick Carter, Kevin Richardson i Brian Littrell, članovi ovog boy banda, bili su san tinejdžerica, a njihovi su se posteri mogli pronaći u svakom časopisu za mlade. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Can’t believe tonight was our second to last show on the European leg of the #DNAWorldTour! Thanks for making it special Warsaw ♥️🇵🇱 #BSBPOL

Objavu dijeli Backstreet Boys (@backstreetboys)

Iako će mlađe generacije pomisliti kako se slava "The Backstreet Boysa" ne može mjeriti s onom One Directiona, grdno će se prevariti jer je upravo ovaj boy band najuspješniji u povijesti. U svojoj su karijeri, koja i dalje traje, prodali više od 100 milijuna albuma. Zapravo, iznenadili biste se da su "The Backstreet Boys" prvi bend nakon Led Zeppelina kojem je uspjelo svih svojih prvih deset albuma plasirati u top 10 na Billboardovoj ljestvici. 

Poznato je kako se većina grupa s mnogo članova nakon nekog vremena počne spektakularno raspadati pa se prljavi veš povlači po medijima, članovi ili članice benda međusobno se optužuju i ocrnjuju, a povratničke turnejere često budu pravi fijasko – no s dečkima iz "The Backstreet Boysa" to nije slučaj. 

I dalje uspješno održavaju svjetske turneje, rasprodaju koncertne dvorane i izdaju albume, a posljedni je izdan u siječnju 2019. i zove se "DNA". Naravno, odmah je polučio veliki uspjeh. Na njemu ima mnogo dobrih pjesama, ali budimo realni, nikada novi hitovi neće moći zamijeniti one stare s "Millenniuma". 

1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) +3 Meghan Markle i princ Harry (Foto: Getty Images) Celebrity Opet rade po svom: Meghan i Harry donijeli odluku koja je razbjesnila Britance?

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene