Još je u šoku

Preminuo poznati negativac iz filma o Jamesu Bondu, tužnu vijest potvrdila njegova supruga: "Nedostajat ćeš mi svaki dan, moja stijeno"

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Yaphet Kotto preminuo je u 82. godini, a najpoznatiji je kao negativac dr. Kanangu u filmu "Živi i pusti umrijeti" o Jamesu Bondu.

Glumac poznat po ulozi negativca u filmu o James Bondu "Živi i pusti umrijeti" Yaphet Kotto preminuo je u 82. godini života. 

Pogledaj i ovo Pierce Brosnan kao James Bond - 7 Bond, James Bond Ovo su svi glumci koji su utjelovili najpoznatijeg filmskog agenta i velikog ljubavnika, tko je najbolje odradio tu ulogu?

Tužnu je vijest za Variety potvrdio njegov agent Ryan Goldhar. O Yaphetovoj smrti oglasila se i njegova supruga Tessie Sinahon, koja je s njim bila u braku od 1998. 

"Tužna sam i još uvijek u šoku... Preminuo je sinoć oko 22:30 po filipinskom vremenu. Glumio si negativca u više filmova, ali za mene si bio pravi heroj, dobar čovjek, dobar otac, dobar suprug i pristojan čovjek kakvog je teško pronaći. Bio si jedan od najboljih glumaca u Hollywoodu, bio si legenda. Počivaj u miru, dušo, nedostajat ćeš mi svaki dan, moj najbolji prijatelju, moja stijeno", napisala je Facebooku. 

Inače, Kotto je rođen u New Yorku 15. studenog 1939. i glumom se počeo baviti kao tinejdžer te je sa 16 godina započeo studij u Actors Mobile Theatre. Debitirao je u kazalištu u predstavi "Othello" te je nastupao na Broadwayu u drami "Velika bijela nada". 

Tijekom svoje duge glumačke karijere pojavio se u brjnim serijama među kojima su "Zakon i red" i "Hawaii Five-0", a najpoznatiji je po filmovima "Živi i pusti umrijeti" u kojem je tumačio korumpiranog karipskog diktatora dr. Kanangu i njegov alter ego, Mr. Biga te krimi trileru "Odjel za umorstva". 

Iza Yapheta su ostali supruga i njegovih šestoro djece. 

1/3 >> Pogledaji ovu galeriju Janko Popović Volarić (FOTO: Instagram) Janko Popović Volarić (Foto: Instagram) +0 Janko Popović Volarić (Foto: Instagram) Celebrity Janko Popović Volarić objavio fotku sa sinom, komentari su urnebesni: ''Ko dva brata, sav si na maloga, izgleda starije od tebe!''

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene