Počivala u miru

Tužna vijest: U 84. godini preminula je Marija Kohn, legendarna hrvatska glumačka diva

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Hrvatska glumica Marija Kohn preminula je jutros u 84. godini života.

Hrvatska glumica preminula je jutros u 84. godini života.

Pogledaj i ovo Brittany Murphy (Foto: Getty Images) Misteriozna smrt Sumnja se čak i da ju je ubila majka: Tragična sudbina ove zvijezdane slatkice nikada nije razriješena

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika potvrdilo kako je velika hrvatska glumica Marija Kohn preminula u devetom desetljeću nakon teške bolesti.

"S tugom objavljujemo da je glumica Marija Kohn preminula je jutros 16. srpnja 2018. nakon teške bolesti. Ispraćaj će se održati u srijedu 18. srpnja u 13:35 sati na zagrebačkom krematoriju. Počivala u miru", stajalo je u objavi na njihovoj službenoj Facebook stranici.

Marija je bila jedna od naših najpoznatijih, ali i najnagrađivanijih glumica s brojnim filmskim i televizijskim ulogama u kojima je jednostavno oduševljavala, a njezin život bio je vrlo turbulentan i zanimljiv.

Glumica je rođena na Lopudu 1934. godine u obitelji židovskog podrijetla. Marijin otac Antun bio je kapetan duge plovidbe, a majka Franka podrijetlom s Lopuda. Otac joj je nestao 1938. godine, a obitelj je tada mislila da su ga regrutirali u ratu. Smatrali su ga nestalim, no Marija je jedina vjerovala da je živ. Dvadeset godina poslije, kada je došla u Zagreb na studij, uspjela ga je pronaći uz puno muke i truda preko jedne gospođe iz Argentine. Živio je u Buenos Airesu sa suprugom podrijetlom s Korčule koja mu je rodila tri kćeri. Mariju je odgojila baka nakon što joj je majka preminula od tuberkuloze 1945. godine.

Marija je godinama živjela po malim zagrebačkim sobicama i naporno radila kako bi uspjela u glumačkom svijetu, zbog čega joj je propao i brak. No čini se kako u životu doista vrijedi ona da "tko čeka, taj i dočeka", a Mariji su se vrata glumačkog raja otvorila 1957. godine ulogom šepave Rože u filmu "Svog tela gospodar" za koju je dobila brojne nagrade.

Nakon 40 godina radnog staža, glumica je 1999. godine otišla u mirovinu, no unatoč tome, nije se oprostila od glume. Uloge u humorističnim serijama često je nazivala "malim preporodom u životu". Uvijek ćemo je se sjećati i u ulozi Babe Mare u seriji "Najbolje godine".

Počivala u miru!

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene