Zbog utaje poreza

Otkriveni detalji misterioznog nestanka slavne glumice: Oteta je, a privatnost nije imala "ni pod tušem"

Fan Bingbing (Foto: Instagram) Fan Bingbing (Foto: Instagram) Instagram 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Fan Bingbing (Foto: Instagram) Fan Bingbing (Foto: Profimedia) Fan Bingbing (Foto: Profimedia) Fan Bingbing (Foto: Profimedia) Fan Bingbing (Foto: Profimedia) Fan Bingbing (Foto: Profimedia) Fan Bingbing (Foto: Instagram) +0 Fan Bingbing (Foto: Instagram) Galerija

Iako za Fan Bingbing možda nikada niste čuli, radi se o jednoj od najplaćenijih glumica na svijetu.

U rujnu 2018. godine svijetom se proširila vijest o misterioznom nestanku poznate kineske glumice Fan Bingbing.

Pogledaj i ovo showbuzz sve zbog turneje Bryan Adams šokirao rasističkim ispadom, njegovi pratitelji ljuti: "Ne mogu ostati tvoj obožavatelj"

Iako za nju možda nikada niste čuli, radi se o jednoj od najplaćenijih glumica na svijetu te velikoj zvijezdi Istoka koja je dosad snimila brojne filmske uspješnice, među kojima su i Iron Man 3 te X-Men: Days Of Future Past.

Glumica je misteriozno nestala u lipnju 2018. godine, kada je posljednji put viđena u javnosti te nitko tjednima nije znao što joj se dogodilo te gdje je. A onda se početkom listopada odjednom pojavila sa službenom isprikom svojoj obitelji, brojnim obožavateljima te svojoj zemlji zbog utaje poreza zbog koje je otkrila kako se osjeća "posramljeno".

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Bingbing 范冰冰 (@bingbing_fan) on

Naime, krajem svibnja 2018. godine u javnost je preko kineskih društvenih mreža procurio filmski ugovor koji je potpisala. Prema pisanju tamošnjih medija glumica je imala dva različita ugovora, jedan službeni u kojem je pisalo da je plaćena oko 1,5 milijuna dolara i drugi privatni prema kojem je dobila 7,5 milijuna dolara.

Riječ je o tzv. "yin-yang" ugovorima, praksi koja je dobro poznata u Kini, a to je oblik izbjegavanja plaćanja poreza gdje se prvi, manji ugovor prikazuje državnim službama, dok se drugi, veći, tretira kao neoporezivi dohodak.

Porezni ured u istočnoj obalnoj pokrajini Jiangsu odredio joj je tada kaznu od oko 596 milijuna juana (86,78 milijuna dolara) za izbjegavanje poreza koju je ona u potpunosti prihvatila. A sada su u članku u slavnom Vanity Fairu otkriveni detalji njezinog nestanka koje je otkrio novinar May Jeong.

Naime, glumica je navodno bila u jednom resortu u kojem je držana pod strogim nadzorom gotovo 24 sata dnevno. Također, glumica je oteta prije nego je dovedena u resort, što je praksa uvedena 2012. godine koja kineskim tajnim službama dopušta otmicu kršitelja zakona, držanje do 6 mjeseci pod nadzorom te sprečavanja njegovog kontakta s vanjskim svijetom.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Fan Bingbing 范冰冰 (@bingbing_fan) on

Kako piše Vanity Fair, Fan je uhvatila policija u civilu te joj je bilo zabranjeno da javno govori ili koristi telefon, a nije imala pristup ni olovci i papiru. Navodno privatnost nije imala ni dok se tuširala.

Kineske vlasti najavile su "ozbiljno obračunavanje" i s ostalim filmskim zvijezdama koje su pokušale utajiti porez... 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene