Nesretna ljepotica

Holivudska diva ne prestaje fascinirati javnost ni desetljećima nakon svoje smrti, otkrivena njezina intimna pisma

Marilyn Monroe (Foto: Instagram) Marilyn Monroe (Foto: Instagram) instagram 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Marilyn Monroe (Foto: AFP) Marilyn Monroe (Foto: Instagram) Marilyn Monroe (Foto: AFP) Marilyn Monroe (Foto: AFP) Marilyn Monroe (Foto: Instagram) Marilyn Monroe (Foto: AFP) Marilyn Monroe (Foto: Instagram) +0 Marilyn Monroe (Foto: Instagram) Galerija

Novootkriveno intimno pismo Marilyn Monroe otkrilo je nove detalje iz života nesretne glumice.

Holivudska miljenica i jedna od najslavnijih ljepotica svih vremena, platinasta plavuša bujnih oblina Marilyn Monroe plijeni pažnju javnosti desetljećima nakon svoje smrti. 

Pogledaj i ovo showbuzz Odlazak ljepotice Još jedan rastanak: Velika zvijezda i seks-simbol Jugoslavije preminula u 74. godini života

Njezino novootkriveno intimno pismo otkrilo je nove detalje iz života nesretne glumice, a napisano je samo osam mjeseci prije no što si je oduzela život predoziravši se tabletama za spavanje. 

Intimno pismo sadrži informacije o tome kako se lijepa Marilyn osjećala prije svoje prerane smrti te za čime je žudjela. Napisala je kako je njezin život potraga za emocionalnom sigurnosti, a upravo je u tom periodu Marilyn planirala sa svojim bivšim ljubavnikom Marlonom Brandom pokrenuti vlastiti filmski studio. 

Pismo sada ide na aukciju za 20 tisuća dolara. 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“It’s easier to look sexy when you’re thinking of one man in particular.” - Marilyn Monroe 📸#MiltonHGreene

Objavu dijeli Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

Holivudska diva koju su povezivali s mnogim slavnim muškarcima, uključujući i predsjednika J. F. Kennedyja, mami uzdahe generacija muškaraca i žena pa interes za sočnim detaljima iz njezina života ni danas ne jenjava. 

Pismo koje se sada nalazi na dražbi otkrilo je tamne zakutke njezinih misli te njezinu "emocionalnu nesigurnost" i osjećaj "propadanja u živi pijesak", kako je sama glumica opisala svoj život. 

Ova je glumačka ikona svoje emocionalno pismo uputila svom mentoru i prijatelju, glumačkom instruktoru Leeu Strasbergu, kojem je priznala kako se godinama bori s mentalnim stanjima.

U trenutku pisanja pisma lijepa je Marilyn bila u posebno labilnom stanju jer se upravo bila razvela od trećeg supruga, pisca Arthura Millera, a suočila se i s otkazanim televizijskim projektom. 

U pismu, koje je napisano 19. prosinca 1961., Marilyn je otkrila kako već mjesecima redovito posjećuje psihijatra. Na taj se potez odlučila nakon što šest mjeseci nije bila u stanju raditi zbog teških psihičkih problema i depresije. 

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

“The lipstick and mascara were like clothes, I saw that they improved my looks as much as if I had put on a real gown.” 💋#MarilynMonroe #Glamour #StyleIcon 📷:@samshawphotos

Objavu dijeli Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

"Kao što znaš, već se godinama borim kako bih pronašla tračak emocionalne sigurnosti, a sve s malo uspjeha. Tek sam u posljednjih nekoliko mjeseci počela primjećivati malene pomake, no i dalje sam na dalekom putu do uspjeha. Ipak, moj opći napredak takav je da se usuđujem nadati da ću jednog dana biti u miru sama sa sobom", napisala je lijepa glumica. 

Nažalost, unatoč tome što je u ovom pismu bliskom prijatelju pisala o svom boljem i stabilnijem stanju uma, plavokosa zavodnica nije se uspjela othrvati svojim demonima te je tako pronađena mrtva u svom posljednjem domu u  Brentwoodu u Los Angelesu. 

Spremačica ju je pronašla mrtvu 5. kolovoza 1962., a službeni je uzrok smrti predoziranje tabletama za spavanje. Mnogi smatraju kako su okolnosti pod kojima je ova diva skončala neobične, a neki su kovali teorije zavjere o tome kako su Marilyn likvidirali po nalagou Johna i Roberta Kennedyja, kojima je bila ljubavnica. 

Marilyn Monroe i dalje ostaje jedna od najlegendarnijih ličnosti 20. stoljeća, prototip holivudske zvijezde i ikona zlatnog doba Hollywooda. Jedna od najljepših, ali i najtužnijih žena koje pamti povijest filma. 

Pismo u cijelosti možete pročitati ovdje.

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Marilyn Monroe at the beach in Amagansett, New York in 1957. 📷: @samshawphoto

Objavu dijeli Marilyn Monroe (@marilynmonroe)

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene