Kazališni festival

Kazalište Moruzgva osvaja Moldaviju sa predstavom 'Bobočka'

showbuzz showbuzz Foto: DNEVNIK.hr

Poznata glumica 27. studenog gostuje u Moldaviji!

Nakon što već godinama puni kazališta u Hrvatskoj i šire, na poziv Ministarstva kulture Republike Moldavije i 6. Internacionalnog kazališnog festivala 'MOLDFEST.RAMPA.RU', Ecija Ojdanić 27. studenog gostuje s predstavom 'Bobočka' na daskama kazališta 'From the Rose Street'.

Pogledaj i ovo Ecija Ojdanić - 1 ''dan kad sam postala...'' Naša glumačka zvijezda pohvalila se velikim uspjehom: ''Osjećam se, ne kao kneginja Hrvatske, već kao kraljica svita!''

Ecija Ojdanić o novoj ulozi u Kud puklo da puklo

Festival 'MOLDFEST.RAMPA.RU' okuplja kazališne skupine iz nekoliko zemalja, a uz Hrvatsku će sudjelovati: Moldavija, Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Gruzija, Kazahstan, Njemačka, Izrael, Poljska, Tadžikistan, Makedonija, Italija i Estonija.

Javnost će u nekoliko dana imati priliku vidjeti najbolje predstave različitih žanrova te će moći pratiti različite interpretacije klasičnih djela i predstave potpisane od suvremenih autora. Svaka zemlja koja sudjeluje imat će priliku pokazati svoje predstave, time pružajući širok raspon tradicija, stilova i načina izvođenja. Na samom festivalu održat će se i tečajevi uz sudjelovanje iskusnih redatelja, dramatičara i kazališnih kritičara.

Putovanje u Moldaviju omogućila je zaklada Hrvatska kuća, a predstavljanje hrvatske kulture na ovom festivalu ojačat će međunarodne kulturne veze i pomoći u izgradnji dijaloga između naroda te stvoriti nove prilike za buduće generacije.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene