Život u zlatnom kavezu

Bivša supruga Romana Abramoviča prvi put nakon 11 godina otkrila detalje njihova razvoda

Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Getty Images 1/7 >> Pogledaji ovu galeriju Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) +0 Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Galerija

Bivša supruga ruskog milijardera i oligarha Romana Abramoviča, Irina Abramovič, dala je prvi intervju nakon njihova razvoda, u kojem je progovorila o djeci, luksuznom stilu života i kako se u braku osjećala kao u zlatnom kavezu.

Od razvoda Irine i Romana Abramoviča prošlo je čak 11 godina, no Irina je tek sada odlučila javno progovoriti o vremenu koje je provela s Romanom, njihovu odnosu i zajedničkom životu.

Pogledaj i ovo Kralj Charles Pogađate gdje? Britanci su bijesni zbog lažne vijesti o smrti kralja Charlesa, moralo je reagirati i veleposlanstvo zemlje gdje su ovo objavili!

Intervju je dala magazinu Russian Tatler koji piše: "Ako postoji savršen razvod, to je onaj između Romana i Irine Abramovič. 

Par se naime sporazumno razveo 2007. godine, uvjeti sporazuma bili su strogo čuvana tajna te su također postigli dogovor kako u javnosti jedno o drugom neće spomenuti niti jednu ružnu riječ.

Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

Njihovo petero djece također je dobro zbrinuto, a danas su u dobrim odnosima s Romanovom najmlađom djecom, koju je dobio u braku s trećom suprugom, od koje se također razveo.

"Sva su Romanova djeca prijatelji i često provode vrijeme zajedno i sa svojim ocem. Ako javnost to ne vidi, to je tako jer Irina nema potrebu prikazivati svoj privatni, idealni život na društvenim mrežama poput Instagrama", piše Russian Tatler.

Kako je sama rekla, novinari su ju "progonili" svih ovih godina, ali ona je dosad sve njihove zahtjeve za intervjue ljubazno odbijala, navodeći kako nije zainteresirana i kako ne želi imati titulu bivše žene vlasnika nogometnog kluba Chelsea, i kako vodi miran, no sadržajan život. 

Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

No 51-godišnja Irina odlučila je progovoriti za ruski medij, rekavši kako joj je bilo zadovoljstvo pričati o svojoj djeci, na koju je očito itekako ponosna.

"Najstarija kćer, 26-godišnja Anna diplomirala je filozofiju na Sveučilištu Columbia, 25-godišnji Arkady vodi uspješan posao, 21-godišnja Sofia uspješna je jahačica i diplomirala je na sveučilištu Royal Holloway u Londonu. Arina, kojoj je ja mislim 17 godina, završava fakultet i planira se baviti zoologijom u Australiji, a Ilya koja ima 16 godina učenica je jedne londonske srednje škole ", ispričala je ponosna majka, odnosno pomajka.

Pritom je jasno naglasila da su ona i bivši suprug zajedno odgajali djecu: "Pokušali smo djecu naučiti ljubaznosti, dobroti, suosjećanju i naviknuti ih na teške radne navike."

Irina je Romana upoznala u vrijeme kada je radila kao stjuradesa, a vjenčali su se 1991. godine. Njezin je otac umro kad su joj bile samo dvije godine i odrasla je u siromaštvu u Rusiji, a život joj se nakon udaje za Romana skroz promijenio.

Njihov zajednički život bio je uspoređivan sa životom u zlatnom kavezu, bili su neprestano okruženi tjelesnim čuvarima koji su prije toga radili kao ruski i britanski obavještajci.

Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

I dok se trudila izbjeći sav publicitet nakon razvoda, Irina danas priznaje kako i nije imala previše privatnosti.

"Možda me teško možete vidjeti na javnim događanjima sa svojim prijateljima i članovima obitelji, ali mi se često viđamo u crkvi, muzejima ili kazalištu. Moj dom uvijek je otvoren za prijatelje. Preferiram više kućne zabave nego odlaske u restorane. Draže mi je kad važne datume i događanja mogu podijeliti s ljudima koji su mi duhovno bliski, s njima mogu biti iskreno sretna, požaliti im se na probleme, zamoliti ih za njihove molitve", otkrila je Irina i dodala kako joj život nema veliki svjetski sjaj, ali u njemu ima dovoljno svjetla.

Govoreći o interesima koje trenutno ima, otkrila je da joj je cilj prije svega biti sretna.

"Povezanost s Bogom, djecom, bliskim prijateljima - to mi je važno. Također me zanima sve što se događa u svijetu kulture. Skupljam bizantske i ruske ikone."

Poznata je i Irinina podrška koju daje pravoslavnoj crkvi Antipe u Moskvi, dok njezin bivši suprug sada ima izraelsku putovnicu i istražuje svoje židovske korijene.

Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Irina i Roman Abramovič (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images

I ona sama često koristi svoju putovnicu, često putujući diljem svijeta, na poznatoj superjahti bivšeg supruga.

Kao nezaboravno putovanje istaknula je posjet Peruu. Smatra kako je tamošnja kombinacija civilizacija i njihova veličina ostavljaju bez teksta.

Irina je u intervjuu spomenula i društvene mreže te objasnila zašto je nakon nekog vremena zaključala svoj profil na Instagramu.

"Ništa se posebno nije dogodilo. Jednostavno sam shvatila da mnoge ljude zanimaju i najmanji detalji koji nisu važni uopće, naprimjer kakve haljine nosim, gdje večeram, tko su moji prijatelji. A za mene je Instagram jedan od najdražih načina komunikacije s prijateljima i poznanicima sa svih strana svijeta", priznala je Irina.  

 

 

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene