chef Melkior

Iskustvo je stekao u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu, a talent i ljubav prema kuhanju naslijedio od oca: "Još se trudim biti bolji od njega!"

Sve je spremno za novu sezonu Masterchefa - 3 Sve je spremno za novu sezonu Masterchefa - 3 DNEVNIK.hr 1/8 >> Pogledaji ovu galeriju Sve je spremno za novu sezonu Masterchefa - 3 Sve je spremno za novu sezonu Masterchefa - 5 Masterchef Masterchef Masterchef Nova sezona Masterchefa i novi žiri - 3 Show Masterchef +0 Show Masterchef Galerija

Sve je spremno za novu sezonu "MasterChefa" u ponedejljak 20. rujna, a uoči povratka zabavnog showa razgovarali smo sa chefom Melkiorom Bašićem koji je član stručnog žirija.

Zabavni show Nove TV "MasterChef" vraća se na male ekrane 20. rujna u ponedjeljak, a u najzahtjevnijoj kuhinji na svijetu kandidate će dočekati chef Melkior Bašić kao jedan od trojice članova stručnog žirija.

Pogledaj i ovo Weekend media festival, Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović, Melkior Bašić nema im ravnih! Pogledajte gdje se omiljeni trojac iz MasterChefa provodi za vikend, pobrinuli su se i da nitko oko njih ne ostane gladan!

"Raduje me što imam priliku biti dio ovog svjetski poznatog i uspješnog formata i što mogu svojim savjetima i vodstvom pomoći kandidatima da se razvijaju kao kuhari. A još više bi me radovalo da nam danas sutra postanu i kolege po profesiji", kazao nam je Melkior koji od novih kandira očekuje red, rad i disciplinu, ali i još nešto.

"I poštovanje. Prema svojim kolegama, kuharskoj profesiji, ali prije svega prema namirnici. Očekujem da će se jednako truditi od prvog do zadnjeg jela koje skuhaju, da će biti fer i kolegijalni jedni prema drugima, truditi se, učiti, rasti…", naglasio je Bašić koji će o sudbinama kandidata odlučivati s chefovima Damirom Tomljanovićem i Stjepanom Vukadinom.

Smatra da je MasterChef idealan format za sve one koji vole i znaju kuhati i žele to podignuti na neki viši nivo, a možda i promijeniti karijeru ili otvoriti nešto svoje.

"Mi kao žiri smo tu da im u tome pomognemo", kaže chef koji se veseli sudjelovanju u showu, no nešto ga ipak plaši.

"Ono što me najmanje veseli su eliminacije, prerani odlazak kandidata za koje mislim da nisu dovoljno iskoristili svoj potencijal. I njihove suze koje dolaze uz to", priznaje Bašić.

Što se strogosti tiče, sebe opisuje kao uvijek pravednog, ali strogog po potrebi.

"Takav sam i u svojoj kuhinji. Možda i gori ako pitate moje kuhare, ali mislim da je svaka kritika, ako je iskrena, konstruktivna i dobronamjerna, samo poticaj za napredak", kaže chef Melkior i nada se da će i kandidati to tako doživljavati.

A tko može postati novi hrvatski MasterChef?

"Ona ili onaj koji pored talenta i znanja, pokaže i veliku motiviranost i želju za učenjem i napretkom. Fokus, samostalnost i želju da stalno budu bolji. Ako imaju sve to, ništa im ne može stati na putu do pobjede", smatra Bašić koji je svoj talent, ali i znanje naslijedio od pokojna oca, uglednog chefa Silvia Belužića.

"Pokojni otac je također bio kuhar i meni veliki uzor u životu tako da je moj izbor profesije došao nekako prirodno. Od malih nogu sam se uz njega muvao po kuhinji pa se nitko nije previše iznenadio kad sam odlučio nastaviti njegovim putem. Uvijek smo se prepucavali tko je bolji u kuhinji i hoću li biti bolji od njega. Još uvijek mislim da nisam, ali i dalje radim na tome da budem", ispričao nam je.

Svestrani chef Melkior Bašić 2016. je stažirao u Michelin restoranima u Bordeauxu u Francuskoj, a svoja radna iskustva u karijeri stjecao je u 96 kuhinja u Hrvatskoj i inozemstvu kao food consultant i instruktor za brojne klijente, vrhunske hotele i restorane.

"Svagdje pođi, kući dođi. Iskustvo koje sam stekao vani oblikovalo me kao osobu i kao kuhara, ali srce me uvijek vuklo nazad. I privatno i poslovno", priznao nam je chef koji karijeru planira nastaviti graditi u Hrvatskoj.

Kandidatima "MasterChefa" spreman je otkriti i svoje kulinarske tajne, a zauzvrat ne traži puno.

"Znanje je tu da se dijeli, stil je tu da se gradi. Volio bih im prenijeti znanje koje imam, usmjeriti ih na dobar put, pomoći im da izgrade ili nadograde svoj stil, a ostalo je na njima", smatra Bašić i skromno poručuje: "Ako će biti vrijedni učenici i usvajati to znanje, nitko sretniji od mene!"

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene