Fatalni Alessandro

'Najviše mi se sviđa sposobnost da zadrži kontrolu, da čeka'

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Alessandro Preziosi, zvijezda popularne serije Vendetta, koju odnedavno gledamo na Novoj TV, kaže da je tajna ove serije u njenoj originalnosti, iskrenosti i prirodnosti.

Alessandro Preziosi mnogo je radio na Lorenzovu liku, smatra da je veoma uvjerljiv i po emocionalnoj snazi. Na pitanje sviđa li mu se lik kojeg je glumio, Alessandro odgovara: 'Jako. Teškoća, ali i ono što mi se najviše svidjelo, bilo je njegovo iščekivanje, sposobnost da zadrži kontrolu, da čeka'.

Zvijezda serije 'Vendetta' Anna Valle: 'Možda se obratim dobrom kirurgu'

Alessandro je oduvijek pomalo radio na televiziji, na filmu i pomalo u kazalištu te smatra da kazalište umjetniku produljuje život. Odrastao je u obitelji odvjetnika te je i sam dvije godine bio odvjetnik u Avellinu. Svestrani Alessandro, osim što slama srca gledateljica diljem svijeta, bavi se i glazbom te je snimio dva glazbena albuma.

Priču o Vendetti nadahnuo je roman Grof Monte Cristo. Veliko klasično djelo publika veoma cijeni. Dokaz je Fiorellov uspjeh: popularna, ne odveć zahtjevna zabava osvaja. Koja je tajna ove serije?

Njezina originalnost. Iskrena je, jednostavna i prirodna i zato je tako popularna. Ima sve osobine velikih serija kao što su Elisa od Rivombrose i Ponos, koje se temelje na pričama koje gledatelj lako prati.

Jeste li se gledali na TV-u?

Jesam. Puno sam radio na Lorenzovu liku i veoma mi je uvjerljiv po emocionalnoj snazi. Osim toga, junaci nam trebaju. Serija je imala publiku svih uzrasta, cijele su je obitelji gledale.

Zapravo je to ipak triler obojen crno, ne baš umirujući...

To da, no od prve je epizode sve jasno. Gledatelj zna tko je Lorenzo Bermann, očekuje da Laura-Anna Valle spozna da je taj čovjek Andrea, njezina velika ljubav i otac njezina sina.

Sve u svemu, lik vam se svidio.

Jako. Možda nije toliko instinktivan kao drugi koje sam tumačio. Teškoća, ali i ono što mi se najviše svidjelo, bilo je njegovo iščekivanje, sposobnost da zadrži kontrolu, da čeka. Velik posao za osobu koja tijekom osam epizoda mora ostati središte zbivanja!

Kazalište je vaša ljubav i sada ste direktor Teatra Stabile u Abruzzu.

Sretan sam iako sam svjestan da svako priznanje nosi i veću odgovornost. Uvijek sam pomalo radio na televiziji, na filmu i nastupao u kazalištu, mislim da kazalište umjetniku produljuje život. Želja mi je da ovoj regiji donesem dostojanstvo kulture. I da obnovim potresom uništeno kazalište u Aquili koje ima i simboličnu vrijednost. Želio bih ovamo privući velika imena talijanskoga kazališta i osnovati studijski centar za umjetnička istraživanja koji bi povezivao umjetnike iz cijele zemlje.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene