Nesretna lista

U ovome su Brad Pitt i Leonardo DiCaprio jednaki!

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Znate li što je zajedničko Bradu Pittu i Leonardu DiCapriju? Ova lista slavnih imena mogla bi vas iznenaditi.

Je li uistinu dovoljna samo nominacija? Koliko god to slavne osobe ponavljale, čini se kako je glumcima ipak jedino bitno vratiti se kući sa osvojenim zlatnim kipićem.

Pogledaj i ovo showbuzz TKO PREDNJAČI? NAJGORI POLJUPCI HOLLYWOODA ''Njezin zadah smrdio je na luk''

Leo ispada iz igre? Bitka se vodi između njih dvojice!

Otkako je 1929. održana prva dodjela Oscara, puno je talentiranih glumaca i glumica osvojilo kipiće za svoje izvanredne uloge. No, neka slavna imena, za koja bismo pomislili kako kod kuće više nemaju mjesta za novi kipić, zapravo nisu uspjela osvojiti niti jedan!

1. Harrison Ford

Harrison Ford jedan je od najuspješnijih holivudskih glumaca, a između ostalog utjelovio je Indianu Jonesa i Hana Sola. No, novac i slava očito nisu dovoljni za osvajanje Oscara.
Jedinu nominaciju za Oscara dobio je za ulogu u filmu 'Witness.'

2. Tom Cruise

Tom Cruise tri puta je išao u lov na Oscara i to s filmovima 'Born od the Fourth of July', 'Jerry Maguire' i 'Magnolia', no još nije osvojio nijedan zlatni kipić.

3. Ian McKellen

Ian McKellen proglašen je vitezom od strane kraljice Elizabete II 1991. te je osvojio više od 60 međunarodnih glumačkih nagrada. No, McKellen još uvijek nije osvojio Oscara, unatoč nominacijama za 'Gods and Monsters' te 'The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring.'

4. Julianne Moore

Glumica Julianne Moore iste je godine bila nominirana i za glavnu i za sporednu ulogu u filmu. 2003. zamijećene su njezine uloge u filmovima 'The Hours' i 'Far From Heaven.' Osvojila je Emmy i Zlatni globus za svoju ulogu Sarah Palin u 'Game Change', no Oscar joj i dalje izmiče.

5. Johnny Depp

Johnny Depp bio je nominiran za Oscara u Burtonovom filmu 'Sweeney Todd', kao i za 'Finding Neverland' te 'Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.' No, čini se kao da je netko bacio kletvu na slavnoga glumca pa mu zlatni kipić konstantno izmiče.

Johnny Depp bio je za ulogu Jacka Sparrowa, ali je nagrada otišla Seanu Pennu za 'Mističnu rijeku'. Pirati su još dobili nominacije za: najbolji zvuk, najbolju montažu zvuka, vizualne efekte i za najbolju šminku, no film nije dobio Oscara ni u jednoj kategoriji.

6. Brad Pitt

Brad Pitt bio je nominiran za uloge u filmovima 'Twelve Monkeys', 'The Curious Case of Benjamin Button' i 'Moneyball', no iako i dalje bira zanimljive filmove, nikako da ponese kući prestižnu nagradu.

7. Leonardo DiCaprio

Milijuni obožavatelja sigurno bi se složili kako je Leonardo DiCaprio zaslužio Oscara za ulogu Jacka Dawsona u 'Titanicu', no slavni glumac nije čak bio ni nominiran. Umjesto toga, bio je nominiran (i izgubio) za uloge u filmovima 'What's Eating Gilbert Grape', 'The Aviator' te 'Blood Diamond'. Njegovi vjerni obožavatelji u iščekivanju su proglašenja dobitnika ovogodišnjeg Oscara te drže palčeve da ovaj 'vuk s Wall Streeta' konačno zlatni kipić ponese kući.

8. Glenn Close

Glenn Close šest je puta bila nominirana za Oscara, no još nijednog nije uspjela osvojiti.

9. Liam Neeson

'Schindlerova lista' osvojila je 7 OScara 1993., no Liam Neeson otišao je kući bez svog kipića.To je ujedno bila i jedina Neesonova nominacija za Oscara, no može se tješiti činjenicom da je barem bio nominiran za Zlatni globus za uloge u filmovima 'Michael Collins' i 'Kinsey'.

10. Sigourney Weaver

Sigourney Weaver bila je nominirana za Oscara 1987., no zlatni kipić joj je 'pred nosom' otela Marlee Matlin za ulogu u filmu 'Children of a Lesser God'. Dvije godine kasnije, Weaver je bila dvostruko nominirana - za glavnu i sporednu glumicu uu 'Gorillas in the Mist' te 'Working Girl'.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene