Prepoznajete li je?

Ona je pravi kameleon - u 54. izgleda fantastično

showbuzz showbuzz DNEVNIK.hr

Tijekom svoje dugogodišnje karijere često je šokirala svojim modnim izričajem.

Anna Oxa talijanska pjevačica rođena je 1961. u Bariu. S obzirom na to da korijene vuče iz Albanije svoje ime i  prezime Iliriana Hoxha prilagodila je sceni, ali i talijanskom jeziku. Anna se glazbom počela baviti kao vrlo mlada. Prvni nastup je imala već sa 15 godina kada je otpjevala pjesmu 'Fiorellin del Prato'. Zbog nevjerojatnog glasa i talenta, ali i emocija koje ulaže u svoje interpretacije, vrlo brzo je dobila nadimak 'Glas i srce'.

Pogledaj i ovo Nek Sjećate se njega? S pjesmom "Laura non c'e" postigao je veliki uspjeh prije gotovo 30 godina, a evo kako izgleda danas!

Uspješna koncertna suradnja Anne Oxe i Ive Gamulina Giannija

Svakom svojom izvedbom Anna je i tekako pokazala da je nadimak zaradila potpuno zasluženo. Tijekom karijere postala je svojevrsno zaštitno lice najprestižnijeg talijanskog festivala Sanremo.

Dvije godine nakon svog prvog pojavljivanja u medijima Anna je na Sanremu kao mlada pjevačica koja obećava osvojila drugu nagradu s pjesmom 'Una Emozione da Poco'. Od tada nije prestala nizati hitove, a Sanremo je postao nezamisliv bez nje.

1989. osvojila je prvo mjesto pjesmom 'Ti Lascerò', a deset godina kasnije postigla je isti plasman s pjesmom 'Senza pietà' koja je i dan danas veliki hit i često se vrti na radio postajama. Zapažena je ostala i njezina pjesma 'E Tutto un attimo' koja ja toliko teška za pjevanje da su se samo rijetki usudili prepjevati je. Pjesmu je obradila Tereza Kesovija i u njonoj se izvedbi pjesma zove 'Samo ja'.

Anna se na Sanremu pojavila i 2013. s pjesmom 'La Mia Anima D'uomo'. Osim svojim fantastičnim glasom, ona se uvijek isticala i svojim izgledom koji je ponekad bio pomalo ekscentričan, ali uvijek zanimljiv. Svaki njezin nastup pratio je i novi image koji su mnogi kopirali. Anna danas ima 54 godine i dalje izgleda fantastično.

DNEVNIK.hr SHOWBUZZ pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

SVI ČITAJU OVO

Povezane teme

Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima.

Prati showbuzz.hr na DNEVNIK.hr aplikaciji. Preuzmi odmah!

Omogući obavijesti i budi uvijek u toku

IMAMO JOŠ NA OVU TEMU
Još vijesti
na instagramu POSJETI NAS
Pretraži

Omogući obavijesti
i budi uvijek u toku

Obavijesti uključene