9 godina kasnije

Sjećate li se neslavne pjesme ''Friday''? Pjevačica ''najgore pjesme na svijetu'' posljedice trpi i danas

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S 13 godina postala je neslavna, a na društvenim je mrežama opisala traume s kojima se nosi.

Rebecca Black pojavila se kao grom iz vedra neba prije 9 godina kada je na YouTubeu osvanula njezina prva pjesma ''Friday''. Tada 13-godišnja djevojka postala je predmet ismijavanja ljudi iz cijelog svijeta koji su njezinu pjesmu prozvali ''najgorom pjesmom svih vremena''.

Pjesma objavljena 10. veljače 2011. godine u samo dva mjeseca skupila je 100 milijuna pregleda, a uklonjena je s interneta u lipnju iste godine kada je imala oko 167 milijuna pregleda. Pjesma je uklonjena zbog pravnih sukoba s produkcijskom kućom, no vraćena je na YouTube u rujnu 2011. i od tada skupila 139 milijuna pregleda.

Povodom 9. godišnjice objave neslavnog videa, Rebecca je na društvenim mrežama podijelila poruku u kojoj opisuje zlostavljanje koje je uslijedilo nakon što je postala neslavna te kako se od tada bori protiv depresije. 

U objavi je napisala: ''Prije 9 godina na internetu je objavljena pjesma ''Friday''. Više od svega, voljela bih razgovarati s 13-godišnjom Rebeccom koja je bila užasno posramljena i u strahu od cijelog svijeta. Voljela bih razgovarati s 15-godišnjom Rebeccom koja nije mogla govoriti o depresiji s kojom se borila. Sa 17-godišnjom Rebeccom koju su u školi gađali hranom. S 19-godišnjom Rebeccom kojoj su gotovo svi producenti i autori rekli da nikada neće raditi s njom. Kvragu, s Rebeccom od prije nekoliko dana koja se osjećala odvratno kad se pogledala u ogledalo! Pokušavam se podsjetiti da je svaki dan nova prilika za mijenjanje stvarnosti i podizanje raspoloženja. Ne definira vas jedan izbor ili stvar. Vrijeme liječi sve i nikad nije prekasno početi s oporavkom'', napisala je 22-godišnja Rebecca Black.

Osim što je danas neprepoznatljiva, Rebecca je 2019. godine objavila i nekoliko pjesama na koje može biti ponosna, a možete ih poslušati u nastavku.