Uzaludna drama

Metalce zamijenili za članove samoubilačkoga kulta, u čudu su promatrali kako po njih stiže 20 ambulantnih kola

Prizor iz spota \'All Shall Fall\' grupe Immortal (FOTO: Screenshot)
Prizor iz spota \'All Shall Fall\' grupe Immortal (FOTO: Screenshot)
Problem je očito nastao u oku promatrača koji je modni izričaj društva krivo doživio.

Čak dvadeset ambulantnih kola i pedeset spasilaca dočekalo je trojicu zbunjenih kampera i njihove mališane nakon što je policiji netko dojavio kako se samoubilački kult sprema počiniti najgore.

Problem je očito nastao u oku slučajnog promatrača, koji je odjeću kampera, inače žestokih heavy metalaca, potpuno krivo doživio.

Priča je to koju donosi The Guardian, čiji su novinari kontaktirali trojicu škotskih ljubitelja žestoke glazbe tri dana nakon što su "spašeni" sami od sebe.

"Nalazili smo se na kampiranju na otoku Loch Leven, pili pivo i slušali glazbu. Djeca su već bila zaspala u šatorima, kada smo odjedanput ugledali policijske čamce kako jure prema nama. S druge strane obale čekalo je dvadeset ambulatnih kola i oko pedeset spasioca, a na jednom automobilu porazbijali su nam stakla u potrazi za oproštajnim porukama", prepričao je novinarima Panagiotis Filis, inače predavač na Sveučilištu u Aberdeenu i utemeljitelj lokalne pivovare.

"Nema što, super su nas spasili, uz omanji problem što spašavanje nismo trebali", dodao je svemu Filis uz slaganje njegova prijatelja Davida Hendersona da je problem najvjerojatnije nastao zbog odjeće.

"Bili smo odjeveni u crninu, a troje naše djece na licima je nosilo šminku (vjerojatno po uzoru na članove današnjih popularnih black metal bendova, op.a.). To je očito nekoga zbunilo, pa se obratio policiji. Na kraju smo noć proveli u automobilima jer nam redarstvenici nisu dopustili da vozimo kućama u alkoholiziranome stanju", kazao je Henderson, inače član grupe Nyctopia.