Ovisan o slobodnom padu

Ni jecaji prijateljice nisu ga spriječili: Zakačio je padobran na leđa i skočio s 27. kata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premda je internetska publika na temelju snimke zaključila da muškarcu nisu sve na broju u glavi, novinari su otkrili da je ipak jako dobro znao što radi.

Brazilac koji je nedavno skočio s 27. kata pomoću padobrana, a sve na užas nasmrt preplašene prijateljice koja je jecala dok ga je promatrala što izvodi, ipak se nije olako bacio u bezdan poput lude bez daske u glavi kao što se isprva pisalo po internetu.

Naime, jednom nakon što je zapis njegovog skoka postao viralan, a samo ga je na Facebooku od nedjelje do četvrtka pogledalo oko pet milijuna korisnika, do padobranca su uspjeli doći brazilski novinari koji su javnosti otkrili da je jako dobro znao što radi.

Aluisio Paes de Barros Filho iz Ribeirão Preta potvrdio im je da se tim sportom bavi 22 godine i da iza sebe ima preko tisuću skokova, odnosno da je jako dobro uzeo u obzir sve okolnosti prije negoli se odlučio baciti prema tlu udaljenom 80 metara.

Novinarima je pojasnio i to da njegov sin nije plakao od straha kao što se to gledateljima učinilo, već zato što ga je uzrujala reakcija prijateljice koja ga je držala u naručju.

"Sin rado odlazi sa mnom u klub, ljudi su izveli krivi zaključak na temelju snimke", napomenuo je Brazilac, koji je s iste zgrade skočio više puta, ali u ostalim prilikama bez prisustva zabrinute prijateljice.