Toše Proeski preksinoć je na makedonskom Kanalu 5 dao svoj posljednji intervju. Razgovarao je s Vesnom Petruševskom, voditeljicom showa "Vrteleška". S Vesnom Petruševskom i prijateljem Tonijem Cetinskim razgovarali smo u Temi dana, a donosimo i isječak iz njegovog posljednjeg intervjua.


U intervjuu, koji je prilično potresno gledati jer je emitiran svega nekoliko sati prije tragedije, Toše Proeski govori o tome kako je Hrvatska trenutno u fokusu njegove karijere i kako upravo kreće na snimanje u Zagreb.

Proeski također progovara o svom privatnom životu, posvećenosti obitelji i želji da napokon upozna ženu svog života.

>> Svjetski mediji: 'Otišao pjevač anđeoskog glasa, balkanska zvijezda'

>> U Makedoniji sutra Dan žalosti

>> In memoriam: Toše Proeski (25.01.1981.-16.10.2007.)

>> Poginuo Toše Proeski

U razgovoru iznosi i planove za svoju blisku budućnost, planove koji se, nažalost, nikada neće ostvariti.

- Makedonija je u šoku, svima ovdje život se u trenutku promijenio. Toše je bio nešto najljepše što se Makedoniji dogodilo u posljednjih 50 godina, rekla je autorica posljednjeg intervjua, Vesna Petruševska.

- Nije lako znati da sam upravo ja osoba kojoj je dao posljednji intervju, da sam posljednja razgovarala s tom megazvijezdom. Tijekom intervjua bio je pun života, rekao je da mu je Hrvatska sada najvažniji i najdraži teren za glazbenu karijeru te je pričao o svojoj posvećenosti obitelji. No, bio je i emotivno prazan dok je govorio kako još uvijek čeka ljubav svog života, svjedoči Petruševska.

- Ne znam nijednog drugog takvog čovjeka koji je sličan njemu, bio je čovjek s karakteristikama anđela, priča Tošin prijatelj Toni Cetinski.

- On je uvijek pjevao. On nije pjevao zbog slave, novca ili tako nečega. On je naprosto volio pjevati. I razumio je ljude, znao ih je utješiti. On bi me sada tješio, rekao bi da ne tugujemo, da se veselimo, potresen je bio Toni Cetinski.

Više u video prilozima.