Zahvaljujući velikim naporima gasitelja, ali i znatno povoljnijem vremenu, jer je bura prestala, požari na dubrovačkom području, koji su harali protekla četiri dana, polako se smiruju.


Još uvijek je aktivan požar na brdu Srđu koji je u jednom trenutku prijetio i gradskim naseljima Gružu i Sustjepanu, ali su vatrogasci i djelatnici dubrovačke Šumarije poduzeli sve kako bi se spriječilo njegovo daljnje širenje.

U ranim jutarnjim satima najteže je bilo na području Pobrežja i Osojnika te Petrova Sela, gdje je požar, koji se proširio iz BiH, stavljen pod nadzor.

U gašenju ponovno sudjeluju i dva kanadera te jedan helikopter.

>> Zbog požara u Divulje dodatne policijske snage

>> MORH: Kanaderi nisu neispravni

>> U doticaju s vatrom bilo 20 tisuća ljudi

Požar koji se jučer proširio na područje Konavala u dužini od 8 kilometara, također je pod nadzorom.

U Dubrovniku je danas održana i sjednica Gradskog poglavarstva na kojoj je bilo riječi o sanaciji posljedica požara te je upozoreno na neke pogreške koje su se dogodile tijekom ovih požara.

Tako je rečeno da je na Bosanki greškom zatvoren vodovodni ventil koji vodi k tom naselju, dok u naseljima Šumetu u Rijeci Dubrovačkoj i Čibači u Župi Dubrovačkoj nije bilo vode zbog izgorjelih elektroinstalacija. 

>>
Vlada će pomoći obitelji Gleđ kojoj je kuća izgorjela u požaru

>> Istru štiti inteligentni protupožarni nadzorni sustav

Prema prvim podacima iz dubrovačke Šumarije, vatrena je fronta na dubrovačkom području zahvatila površinu od 2965 hektara.

Požarište je jučer obišao i predsjednik Hrvatske vlade Ivo Sanader te sudjelovao u radu Kriznog stožera u Župi Dubrovačkoj.

Nekoliko fotografije zgarišta s dubrovačkog područja koje vam prenosimo objavio je bloger kvadar.blog.hr na čijem blogu možete pogledati ostatak fotografija.