16831
16831
16831
16831
16831

Vlatko Marković i dalje predsjednik HNS-a

  • , 08.05.2007., 19:00
  • Autor:
  • komentara

Sjednica Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza protekla je u znaku prihvaćanja svih točaka izviješća predsjednika Vlatka Markovića u kojem obrazlaže neuspjeli

 
 
 
 
 
Grabovac: 'Nije se učinilo sve što se moglo učiniti'
Grabovac: 'Nije se učinilo sve što se moglo učiniti'

pokušaj dobivanja Europskog nogometnog prvenstva 2012. godine na izborima u Cardiffu.

Članovi IO-a pružili su punu podršku predsjedniku Markoviću kao i svim ljudima koji su radili na projektu Euro 2012.

Marković je ponovio da ima priznanje predsjednika UEFE Michela Platinija da je odluka o dodjeli domaćinstva Poljskoj i Ukrajini prije svega kompromis političko-financijskih interesa, a istaknuta je zahvala hrvatskom Saboru, Vladi, HOO-u, medijima i javnosti na podršci. 

Istaknuto je da IO HNS-a dijeli razočarenje zbog odluke UEFA-e, ali istodobno želi sreću Ukrajini i Poljskoj u organizaciji, dok IO prihvaća dobronamjerne kritike, ali istodobno osuđuje sve neargumentirane napade na HNS i njegovo vodstvo, pa je time pružena puna podršku predsjedniku HNS-a Vlatku Markoviću kao i svim ljudima koji su radili na projektu Euro 2012.

Ukrajina i Poljska geopolitički imaju mnogostruko veću težinu nego Hrvatska i Mađarska i nakon što su se nasuprot našim premijerima Sanaderu i Gyurcsanyu u Cardiffu pojavili predsjednici Ukrajine i Poljske, bilo je jasno da će članovi IO-a UEFE povjerenje dati većem i jačem, rečeno je u HNS-u, koji je zadovoljan činjenicom da je UEFA tehnički hrvatsko-mađarsku kandidaturu svrstala na drugo mjesto, što znači da je ekipa na čelu s projekt-menedžerom Zoranom Cvrkom napravila maksimum.

"Da nismo širili optimizam, ne bi imali podršku javnosti, što je bio glavni zahtjev UEFE u kandidaturi. Stoga je i razočaranje sada veće, nego što bi bilo da smo zauzeli stav da nemamo izgleda dobiti EURO 2012", kazao je dopredsjednik HNS-a Ivan Brleković. 

On je naglasio i da HNS ne traži odštetu od UEFE, već se radi o pogrešnoj interpretaciji Markovićevih riječi prilikom posjeta stožeru UEFE.

"Marković će tražiti da UEFA preusmjeri novac iz svojih razvojnih programa za prošle tri godine, koliko je trajao proces naše kandidature, a radi se o novcu na koji ima pravo svaka članica, a mi ćemo ga iskoristiti za otvaranje nogometnih škola i igradnju nacionalnog kampa u Tuhelju", pojasnio je dopredsjednik Brleković.

Izvršni odbor HNS-a raspravljao je i o licenciranju klubova Prve HNL za sljedeću sezonu, a od aktualnih prvoligaša osam ih ima dopuštenje za nastup u sljedećoj sezoni, a bez licence su ostali Hajduk, Šibenik, Cibalia i Međimurje, koji će morati steći taj dokument u sljedećih osam dana, koliko traje rok za žalbe.

Dnevnik.hr na FacebookuDNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se